Teknoloji

iPad için Diet Coda ve OS X için Coda web tasarım yazılımları 24 Mayısta yayınlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OS X tarafında web sayfalarını kodlamak için birçok akıllı araç ve editör bulunuyor. Bunların arasında her türlü seçeneği bir arada bulunduran, Panic Software üretimi Coda dikkat çekiyor. İkinci versiyonu bu hafta içinde yayınlanan yazılım beraberinde Diet Coda adı verilen bir iPad uygulamasıyla birlikte geldi.

Güncellenmiş Coda yazılımı hızlı gezinmeye olanak sağlayan yeni bir kaydırma çubuğunun da aralarında bulunduğu yenilenmiş kullanıcı arayüzü, entegre CSS editörü ve dahili MySQL editörüyle birlikte geliyor. Diet Coda adı verilen yeni iPad uygulamasıysa daha ilgi çekici gibi görünüyor. Masaüstündeki Coda deneyimini Apple’ın tabletlerine taşıyan bu uygulama temel kod düzenleme ve FTP bağlantı işlevleri ve şirketin SSH istemcisini tek bir pakette, yeni iPad’in Retina ekranıyla da uyumlu çalışacak şekilde sunuyor.

Diet Coda uygulaması Mac uygulamasıyla birlikte kullanılabiliyor, böylelikle iPad’i masaüstü veya dizüstü bilgisayarda açık olan yazılım üzerinde yapılan işlerin ön izlemesinin yapıldığı bir ortam olarak kullanmak mümkün oluyor. Her iki uygulama da 24 Mayıs tarihinde Mac App Store ve App Store üzerinden yayınlanmış olacak. Diet Coda uygulamasının $9.99’lık fiyatı olacak, Coda 2 ise son bir ay içinde Coda’yı satın almış olanlar için ücretsiz olacak, daha öncesinde satın alanların güncelleme için para vermesi gerekiyor. Panic her iki yazılımı da ilk 24 saat boyunca yüzde 50 indirimle satacak.

İlgili – Panic Software (Coda)
İlgili – Panic Software (Diet Coda)
İlgili – Panic Software

İLGİLİ HABERLER