Teknoloji

iPad’de fare desteğinde beklenen adım; izleme dörtgenli klavye

ipados inceleme apple ipad

Apple izleme dörtgeni barındıran yeni bir iPad klavye aksesuarını bu yıl içinde çıkarmaya hazırlanıyor. The Information adlı yayın organının kaynaklarından aldığı bilgilere göre, yeni aksesuar iPad Pro’nun gelecek versiyonuyla birlikte çıkarılacak.

iPad klavyesine izleme dörtgeni eklemek, Apple’ın popüler tablet serisine dizüstü bilgisayar ilişkili işlevler eklemesine yönelik en son halka olacaktır. iPadOS fare desteğine sahip, ancak bu iPad’in AssistiveTouch teknolojisinin bir uzantısı gibi çalışıyor. Bu desteği etkinleştirmek için erişilebilirlik menüsünde gezinmek ve gerekli ayarı açmak gerekiyor. Bunu yaptığınızda ise ekranda, imleç olarak alıştığınız şekilde siyah renkli küçük bir ok işareti yerine, büyük boyutlu ve yarı saydam bir daire göreceksiniz.

Şu anda Apple iPad üzerinde fare kullanımı konusunda kullanıcıları fazla teşvik etmiyor gibi görünüyor. Ancak şirket izleme dörtgenli bir iPad çıkarırsa, o hâlde iPadOS’in gelecek yazılım güncellemesinde fare desteği daha fazla görülür bir özellik hâline gelecektir.

Apple’ın önceki gün düzenlenen yıllık yatırımcı toplantısında konuşan Apple yazılım şefi Craig Federighi de, “iPadOS ile yaptığımızı gördüklerinizi beğenirseniz, bizi izlemeye devam edin, bunun üzerinde çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde bir ifade kullanmış. Yani, gelecek iPadOS güncellemeleriyle birlikte cihazın hem bir tablet ve hem de bir PC olarak çalışmasına yönelik adımların artacağını görüyoruz.

Belki de Apple fare desteği konusunda oldukça olumlu geri dönüşler almış olabilir. Bu nedenle de sözü edilen izleme dörtgenli klavyeli kılıf ile birlikte bunu iPadOS’in daha önemli bir parçası hâline getirme yoluna gidecektir.

İLGİLİ HABERLER