Teknoloji

iPad e-kitap pazarının yüzde 22’sini ele geçirdi, iBooks uygulaması iPhone’a geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın dünkü WWDC 2010 açılış konferansında esas ilgi iPhone 4 üzerindeydi, ancak başka önemli maddeler de yok değildi. Onlardan bir tanesi de iPad’in lansmanıyla birlikte hayata geçen iBooks uygulaması…

Apple, iPad’in çıkışından bu yana e-kitap satışlarındaki pastadan yüzde 22’lik pay kaptığını duyurdu. Bu arada iBooks uygulaması yeni özellikler de kazanıyor. Bunların en önemlisi bu ayın sonlarına doğru eklenencek olan PDF görüntüleyicisi. Bununla birlikte  işaret koyma, not alma işlevleri de iBooks’a eklenen başlıca yenilikler arasında yer alıyor.

Apple iPad’in lansmanından sonra geçen 65 gün içinde iBookstore üzerinden beş milyon e-kitap dağıtma başarısını göstermiş. Ancak bu rakam Apple’ı tatmin edeceğe benzemiyor. iBooks uygulaması iPhone ve iPod touch kullanıcılarının kullanımına da sunulmak üzere. iPhone ve iPod touch kullanıcıları da note alma, işaret koyma, PDF görüntüleyicisi gibi tüm işlevlere daha küçük ekrandan ve ek bir ücret ödemeden sahip olacaklar. Kullanıcılar cihazları üzerinden kitap satın alıp daha sonra bunları diğer tüm i-cihazlarına paylaştırabilecek. Bu arada kitaplar arasına koydukları işaretleri de cihazlar arasında eşzamanlayabilecekler.

İlgili – Teknoblog (WWDC 2010 Canlı Anlatım)

Resim – Engadget

İLGİLİ HABERLER