Teknoloji

iPad davasında Apple Proview’e anlaşma sağlamak için teklifte bulundu

Çin’de Apple ve Proview arasında iPad markasının ticari haklarına ilişkin olarak süren yasal mücadele pek yakında sona ereceğe benziyor. Proview’in avukatı Xie Xianghui’nin haber ajansı Xinhua’ya yaptığı açıklamaya göre, Apple anlaşma fikrine sıcak bakmaya başlamış durumda. Apple’ın tavrındaki bu değişiklik iki tarafın Çin yasaları gereğince anlaşma sağlamak adına masaya oturmasının ardından gerçekleşti. Üstü düzey bir Çinli bürokrata göre Apple’ın davayı kazanma şansı oldukça zayıf durumda idi.

Xianghui açıklamasında Apple’ın tavrının değiştiğini ve daha önce de anlaşma taraftarı olduğunu belirtmesine rağmen masaya oturmaya yanaşmayan şirketin artık konuyu kendileri ile müzakere etmeye başladığını dile getirdi. Xianghui Apple’ın anlaşma için önerdiği miktara dair bir açıklamada bulunmazken, Proview’in henüz teklifi kabul etmediğini belirtti.

İki taraf, nisan ayının ortalarında Çin yasaları gereğince uzlaşma adına masaya oturmuşlardı. Davaya ilişkin nihai karar bu görüşmeler sona ermeden alınmayacak. Apple daha evvel kamuoyunu yanlış yönlendirmek ve kendisinden para koparmaya çalışmak ile suçladığı Proview’e belli bir ödeme yaparak konuyu nihayete erdirmeyi hedefliyor.

İlgili – The Next Web

İLGİLİ HABERLER