Manşetler

iPad çift dock konnektörlü tasarımın patentini almış

Apple gelecekteki iPad’de iki tane dock bağlantısını karar vermiş ya da vermemiş olabilir, yine de bu tasarımı korumasız bırakmayı göze almıyor. Avrupa’da alınan yeni bir tasarım patenti hem alt tarafında hem de sol kenarında dock portları barındıran bir iPad’i gösteriyor. Bu tarz bir tasarım gerçeğe dönüştüğü takdirde, tablet cihazı hem yatay hem de dikey konumda aksesuarlarıyla birlikte kullanmak mümkün olacak.

001222905-0001 koduna sahip olan bu tasarım patenti için başvuru 6 Ocak 2010 tarihinde yapılmış, yayın tarihi ise 14 Ekim. Yazının hemen altında yer alan ilgili bağlantıdan indirebileceğiniz kayıt sertifikasıyla tescillenen bu tasarımda Steve Jobs ve Jonathan Ive’in adları da geçiyor.

Daha önce internete sızan bazı çift dock konnektörlü iPad prototipleri Apple’ın bu tasarımı birinci nesil iPad için planladığını ancak tabletin çıkışının hemen öncesinde bu plandan vazgeçtiğini göstertiyordu. Ancak ortaya çıkan bu tasarım patenti ikinci nesil iPad versiyonunda işlerin daha farklı olacağı hususunda bir işaret sayılabilir. Ya da Apple’ın işleri her ne olursa olsun sağlama aldığının…

İlgili – PatentlyApple
İlgili – Tasarım patenti (PDF)

İLGİLİ HABERLER