Teknoloji

iPad Air yurt dışında piyasaya çıkmaya başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın yeni tableti iPad Air bugün itibarıyla yaklaşık 40 kadar ülkede piyasaya çıkıyor. İleri saat diliminde olmanın getirdiği avantajla satışlar ilk olarak Avustralya ve Yeni Zelanda’da başladı.

ipad-air-gallery3-2013Doğudaki ülkelerde bulunan Apple mağazalarındaki yoğunluk, tüketicilerin iPad Air’a ne kadar ilgi gösterdiğinin ilk göstergeleri arasında sayılıyor. Avustralya’nın Sydney şehrinde bulunan Apple mağazası da yerel saatle sabah 8’de açıldı ve müşterilere iPad Air satışı başladı. CNET’in belirttiğine göre iPad Air sırası geçtiğimiz eylül ayında satışa çıkan iPhone 5s için oluşan sıradan dikkate değer derecede kısa kaldı. Yine de, birkaç yüz kişinin iPad Air içinn sıraya girmiş odluğu kaydedildi.

Apple’ın ne kadar yeni iPad Air satmayı planladığı bilinmiyor. Yine de, önümüzdeki hafta başında gelmesini beklediğimiz ilk haftasonu satış rakamları sayesinde iPad Air’ın nasıl bir performansla başladığını öğrenme fırsatı bulacağız. Bu arada güncellenmiş Retina ekrana sahip olan iPad mini’nin de ne zaman piyasaya çıkacağı belli değil. Ortalıkta dolaşan söylentiler 21 Kasım tarihini işaret ediyor.

Fiziksel mağazaların yanı sıra Apple Store çevrimiçi mağazalarda da iPad Air satışına başlandı. Üstelik aralarında Hong Kong’un da bulunduğu bazı pazarlarda iPad Air stoklarının tükendiği belirtiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple Store çevrimiçi mağaza Türkiye?ye açıldı

iPad Air henüz Türkiye’de piyasaya sunulmuyor. Ancak tahminler bu yeni Apple tabletinin kısa bir süre içerisinde ülkemizde de satışa sunulacağı şeklinde. iPad Air satışı yetkili satıcıların yanı sıra bu gece saatlerinde açılan Apple Store Türkiye çevrimiçi mağaza üzerinden de yapılacaktır.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER