Teknoloji

iPad Air parçalarına ayrıldı, tamir edilmesi zor bulundu

Geçtiğimiz cuma günü yurt dışında piyasaya çıkan Apple’ın beşinci nesil tableti iPad Air da iFixit tayfasının alet çantasının gazabından kurtulamadı. Yeni tabletten hemen bir tane edinen iFixit ekibi sökme işlemlerine vakit kaybetmeden başladı. Onlar sayesinde iPad Air içinde neler olduğunu daha detaylı bir şekilde öğrenme fırsatı elde ediyoruz.

ifixit-parcalara-ayirma-041113iPad Air’in içi açıldığında pilin bu nesilde değişikliğe uğradığı ortaya çıkıyor. Daha önce üç hücreli, 43Wh’lik bir birim kullanılırken şimdi iki hücreli ve 32.9 Wh kapasiteli bir pil tercih ediliyor. Ve bu düşen kapasiteye rağmen iPad Air aynı pilde çalışma sürelerine ulaşıyor. Apple bu performansı A7 yongasının artırılan güç verimliliğine borçlu olmalı.

A7 yongasına 1 GB RAM ve radyo frekans alıcısı bileşenleri eşlik ediyor. Qualcomm LTE işlemcisinin de 1 GB’lık özel bir RAM’i var, bu sayede iPad Air şebekenin desteklediği yerlerde iyi bir LTE bağlantısı sunuyor.

ifixit-parcalara-ayirma-041113-2iPad Air’ın iFixit tarafından dile getirilen tek kötü tarafı tamir edilmesinin zor olması. Bu cihaz iFixit’in tamir edilebilirlik indeksinde 10 üzerinden sadece 2 puan alabildi. Tabletini incelten ve içindeki donanımı hafifleten Apple bir yandan da onun yetkili servis çalışanları dışındaki kişiler tarafından tamir edilmesini giderek zorlaştırıyor.

İlgili >> iFixit

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER