Manşetler

iPad Air yeni tasarımıyla iPad Pro serisine yaklaşıyor

ipad air apple
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın 15 Eylül etkinliğinde tanıttığı son ürün yeni iPad Air oldu. Dördüncü nesil iPad Air, daha büyük 10.9 inç ekranıyla yeni bir tam ekran tasarımına, yeni 12 MP arka kameraya, yeni nesil Touch ID sensörüne ve daha fazlasına sahip.

Apple’ın belirttiğine göre, bu yeni model şimdiye kadarki en güçlü, çok yönlü ve renkli iPad Air olma özelliğini taşıyor. Beş farklı renk seçeneğiyle sunulan iPad Air, daha büyük 10.9 inç Liquid Retina ekranıyla tam ekran tasarıma, daha gelişmiş kamera ve ses özelliklerine, üst düğmede yeni entegre Touch ID sensörüne ve çok daha yüksek bir performans sunarak bugüne kadar üretilmiş en güçlü ve yetenekli iPad Air olmasını sağlayan güçlü A14 Bionic’e sahip. Yeni iPad Air önümüzdeki aydan itibaren satışa çıkacak.

“Apple’ın bugüne kadar geliştirdiği en güçlü çip olan A14 Bionic’i ilk kez kullandığımız, tümüyle yeniden tasarlanmış ve çok daha güçlü iPad Air’i tanıttığımız için çok heyecanlıyız,” diyen Apple’ın Global Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Greg Joswiak sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni tam ekran tasarımı, daha büyük 10.9 inç Liquid Retina ekranı, yeni nesil Touch ID ve A14 Bionic ile çok büyük performans artışıyla, yeni iPad Air profesyoneller için geliştirilmiş özellikleri müşterilere daha da hesaplı bir fiyata sunuyor. Bu yıl iPad Pro’da ve sekizinci nesil iPad’de yapılan önemli iyileştirmeler ve iPadOS 14’ün güçlü yeni özellikleriyle birlikte, müşterilerimize yaşamlarını zenginleştirmek için daha da fazla yol sunan, bugüne kadarki en güçlü iPad ürün serisine sahibiz.”

Yeni iPad Air tamamen yeni, ince ve hafif bir tasarıma ve beş farklı renk seçeneğine sahip: Gümüş, uzay grisi, roze altın, yeşil ve gök mavisi. Yepyeni tam ekran tasarım, daha büyük 10.9 inç Liquid Retina ekranla ve 3,8 milyon piksel ve tam laminasyon, P3 geniş renk desteği, True Tone ve yansıma önleyici kaplama gibi gelişmiş teknolojilerle büyüleyici ve olağanüstü bir görsel deneyim sağlıyor. Ekranın tüm kenarlara uzanmasını sağlamak için, iPad Air’in kilidini açmak, uygulamalara girmek veya müşterilerin yakından tanıdığı ve sevdiği Apple Pay’i kullanmak için aynı hızlı, kolay ve güvenli yolu sunan yeni nesil Touch ID sensörü üst düğmeye yerleştirildi. iPad Air, askı modeli tasarıma ve yerleşik trackpad özelliğine sahip Magic Keyboard’un yanı sıra Smart Keyboard Folio ve yeni Smart Folio ile de uyumlu. Üstelik iPad Air, manyetik olarak yapışıp kolayca eşleşerek şarj oluyor ve güvenle saklanabilen Apple Pencil ile de uyumlu.

Apple A14 Bionic özellikleri

iPad Air, Apple’ın bugüne kadar geliştirdiği en gelişmiş çip olan A14 Bionic ile çok daha yüksek performans sunuyor. En zorlayıcı uygulamaları bile çalıştıran A14 Bionic, kullanıcıların 4K videolarını düzenlemelerini, muhteşem sanat yapıtları oluşturmalarını, etkileyici oyunlar oynamalarını ve daha fazlasını yapmalarını daha da kolaylaştırıyor. Çığır açıcı 5 nanometre işleme teknolojisini kullanan A14 Bionic, çipin neredeyse her parçasında daha yüksek performans ve güç verimliliği sağlayan 11,8 milyar transistör içeriyor. Bu en yeni nesil A serisi çip yeni 6 çekirdekli tasarımıyla CPU performansında yüzde 40 artış ve yeni 4 çekirdekli grafik mimarisiyle grafiklerde yüzde 30 iyileşme sağlıyor.2 A14 Bionic saniyede 11 trilyon işlem gerçekleştirebilen, iki kat daha hızlı yeni 16 çekirdekli Neural Engine ile çığır açıcı yapay öğrenme özellikleri sağlıyor ve yapay öğrenme uygulamalarını yepyeni bir seviyeye taşıyor. A14 Bionic, CPU’daki ikinci nesil yapay öğrenme hızlandırıcılarıyla yapay öğrenme hesaplamalarını 10 kat daha hızlı yapabiliyor. Bu yeni Neural Engine, CPU yapay öğrenme hızlandırıcıları ve yüksek performanslı GPU bileşimi, görüntü tanıma, doğal dil öğrenme, hareket analizi ve daha fazlası için güçlü aygıt deneyimlerini mümkün kılıyor.

iPad Air kamera ve ses özellikleri

Ön yüzünde 7 MP FaceTime HD kamera bulunan iPad Air, şimdi daha yüksek çözünürlüklü fotoğraflar ve 4K video çekimleri için iPad Pro’da da kullanılan 12 MP arka kameraya sahip. iPad Air’in yeni tasarımında, kullanıcıların video seyrederken daha geniş stereo sesin keyfini yaşayabilmeleri için ses deneyimini üst seviyeye çıkaran yatay modda stereo hoparlörler de bulunuyor.

iPad Air şimdi, kameralara, sabit sürücülere ve 4K’ya kadar harici monitörlere bağlanmak için, 5 Gbps’ye kadar, yani 10 kat daha hızlı2 veri aktarımı sağlayan bir USB-C bağlantı noktasına sahip. Wi-Fi 6 performansı ve yüzde 60 daha hızlı LTE bağlantısı3 ve A14 Bionic ile, bugüne kadar üretilmiş en güçlü iPad Air.

iPadOS 14 ile farklı bir iPad deneyimi

16 Eylül Çarşamba gününden itibaren kullanıma sunulacak iPadOS 14, iPad’in büyük Multi-Touch ekranı ve çok yönlü aksesuarları gibi benzersiz özelliklerinden yararlanan yeni özellikler ve tasarımlar sunuyor. iPadOS 14, iPad deneyimine Apple Pencil’ı entegre ederek daha iyi not alma özellikleri ve el yazısı notlarla çalışmanın yeni yollarını sunuyor. iPad’de not alınırken, Akıllı Seçim el yazısını çizimlerden ayırmak için aygıt içi yapay öğrenmeyi kullanıyor. Böylece, el yazısı metinler, alışık olduğunuz hareketlerle klavyede yazılmış metinler gibi kolayca seçilebiliyor, kesilebiliyor ve başka bir belgeye yapıştırılabiliyor. Şekil tanıma özelliği kullanıcıların geometrik açıdan mükemmel hale getirilen ve Notlar’a şemalar ve illüstrasyonlar eklerken tam yerine oturan şekiller çizmelerini sağlıyor. Veri algılayıcıları el yazısı metinler üzerinde sürekli çalışarak telefon numaraları, tarihleri, adresleri ve bağlantıları tanıyor ve kullanıcıların arama yapmak için elle yazılmış bir telefon numarasına dokunma gibi işlemleri yapmalarını kolaylaştırıyor.

iPadOS 14, kullanıcıların herhangi bir metin alanına doğrudan elle yazarak, bir mesaja cevap vermek veya Safari’de arama yapmak gibi işlemleri hızlandıran ve kolaylaştıran ve tüm bunları yaparken, Apple Pencil’ı elinizden bırakmanızı gerektirmeyen Karalama özelliğini de iPad’e getiriyor. Karalama özelliği el yazısı metinleri gerçek zamanlı olarak klavye metnine dönüştürmek için aygıt içi yapay öğrenme özelliğini kullanıyor. Böylece yazdıklarınız her zaman gizli ve güvende kalıyor.

iPad Air fiyatı ve çıkış tarihi

Yeni iPad Air önümüzdeki aydan itibaren apple.com adresinden ve ABD dahil 30 ülkede ve bölgede Apple Store uygulaması üzerinden sipariş edilebilecek. iPad Air’in Wi-Fi modelleri, önümüzdeki aydan itibaren 5.799 TL başlangıç fiyatıyla ve Wi-Fi + Cellular modelleri 6.999 TL başlangıç fiyatıyla satışa sunulacak. 64 GB ve 256 GB konfigürasyonlarıyla sunulan yeni iPad Air beş harika renk seçeneğine sahip: Gümüş, uzay grisi, roze altın, yeşil ve gök mavisi.

iPad için özel olarak tasarlanan güçlü işletim sistemi iPadOS 14 yeni sekizinci nesil iPad ve yeni iPad Air ile birlikte ücretsiz olarak sunuluyor ve yarından itibaren tüm iPad Pro modelleri, iPad Air 2 ve daha yeni modelleri, iPad 5. nesil ve daha yeni modelleri ve iPad mini 4 veya daha yeni modelleri için ücretsiz yazılım güncellemesi olarak indirilebilecek.

iPad Air için ikinci nesil Apple Pencil, 1.199 TL karşılığında ayrıca satın alınabilir. iPad Air kullanıcıları için, basitleştirilmiş Çince, Fransızca, Almanca, Japonca ve İspanyolca dahil olmak üzere, 30’dan fazla klavye düzeni seçeneğiyle sunulan Magic Keyboard ve Smart Keyboard Folio, sırasıyla 2.299 TL ve 1.499 TL karşılığında ayrıca satın alınabilir.

iPad Air için Smart Folio’lar, siyah, beyaz ve üç mevsim rengi (deep navy, cyprus green ve pink citrus) seçenekleriyle 99 TL fiyat karşılığında satın alınabilir.

Eğitime özel fiyatlar, üniversite eğitimi alan veya üniversiteye yeni başlayacak olan öğrenciler ve ebeveynlerinin yanı sıra öğretim üyelerine, üniversite çalışanlarına ve sınıf düzeyi ne olursa olsun evde eğitim veren öğretmenlere de sunulmaktadır. Yeni iPad Air eğitim müşterilerine 5.364,08 TL başlangıç fiyatıyla satışa sunuluyor. İkinci nesil Apple Pencil 1.007,11 TL, Smart Keyboard Folio 1.349,11 TL ve Magic Keyboard 2.349 TL fiyat karşılığında satın alınabilir. Daha fazla bilgi için lütfen apple.com/us-hed/shop adresini ziyaret edin.

Apple One tüm Apple abonelik hizmetlerini mükemmel bir değer karşılığında edinmenin en kolay yolu ve müşterilere kendileri ve tüm aileleri için tek planı seçme imkanını veriyor. Müşteriler bu sonbahardan itibaren Apple One’a kaydolabilecek.

İLGİLİ HABERLER