Manşetler

Yeni iPad Air bugün Türkiye’de satışa çıktı

ipad air m1

Apple’ın 8 Mart etkinliğinde duyurusunu gerçekleştirdiği ürünlerden biri olan M1 işlemcili yeni iPad Air bugün Türkiye’de satışa sunuldu. Yeni renk seçenekleriyle sunulan iPad Air, Apple’ın belirttiğine göre, daha doğal bir video konferans deneyimi sağlayan yeni Ana Sahne özellikli Ultra Geniş ön kameraya, 2 kata kadar daha yüksek aktarım hızı olan bir USB-C bağlantı noktasına ve Cellular modellerinde ışık hızında 5G’ye sahip.

Apple, gelişmiş kameralar ve en yeni aksesuarlarla uyumluluk; içerik üreticiler, oyun severler ve öğrenciler gibi kullanıcılara yaratıcılığın, üretkenliğin ve kendini ifade etmenin sınırlarını zorlama imkanını verdiğini dile getiriyor.

iPad Air’in Wi-Fi modelleri 10.699 TL , Wi-Fi + Cellular modelleri ise 13.299 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Yeni iPad Air, 64 GB ve 256 GB yapılandırma seçeneği ve uzay grisi, yıldız ışığı, pembe, mor ve mavi renk seçenekleriyle geliyor.

ipad air m1

Bu arada daha önceki iPad Air ile uyumlu olan aksesuarlar M1 işlemcili, 2022 model iPad Air ile de kullanılabiliyor. 1.779 TL karşılığında ayrı satın alınabilen Apple Pencil (2. nesil), yeni iPad Air ile uyumludur. Yeni iPad Air için Magic Keyboard, siyah ve beyaz renk seçenekleriyle 4.769 TL karşılığında satışa sunuluyor ve 30’dan fazla dilde yerleşim seçeneği sunuyor. Smart Keyboard Folio ise 2.779 TL karşılığında satışa sunuluyor. Öte yandan  iPad Air için Smart Folio 1.269 TL karşılığında siyah, beyaz, elektrik turuncusu, koyu kiraz, İngiliz lavantası ve okyanus mavisi renk seçenekleriyle satışa sunuluyor.

Bu arada Apple, üniversite eğitimi alan veya üniversiteye yeni başlayacak olan öğrenciler ve ebeveynlerinin yanısıra öğretim üyelerine, üniversite çalışanlarına ve sınıf düzeyi ne olursa olsun evde eğitim veren öğretmenlere daha düşük fiyatlardan yeni iPad Air satın alma imkanı sağlıyor. Bu kapsamda yeni iPad Air 9.896,58 TL’den başlayan fiyatlarla sunuluyor. 2. nesil Apple Pencil 1.601,11 TL , Smart Keyboard Folio 2.501,09 TL  ve Magic Keyboard üniversite öğrencileri için 4.482,87 TL’den  satışa sunuluyor.

“Ayrıntılı notlar alan üniversite öğrencilerinden son projesi üzerinde çalışan içerik üreticilere veya grafiklerin yoğun olarak kullanıldığı oyunlara meraklı oyun severlere kadar tüm kullanıcılar, olağanüstü performansı ve bu kadar taşınabilir bir tasarımda sunduğu çok yönlülük nedeniyle iPad Air’i çok seviyor.” diyen Apple’ın Global Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Greg Joswiak sözlerini şöyle sürdürdü: “Çığır açıcı M1 çip, Ana Sahne özellikli Ultra Geniş ön kamera ve ultra hızlı 5G özellikleriyle iPad Air şimdi her zamankinden daha da güçlü, daha yetenekli ve kesinlikle daha eğlenceli.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER