Manşetler

AT&T şebekesindeki iPad Air aktivasyonları geçen yıla göre yüzde 200 artış gösterdi

Geçen haftasonuna girilirken yurt dışında piyasaya çıkan iPad Air’a epey talep geliyor gibi görünüyor. ABD’li mobil operatör AT&T, iPad Air’ın başlangıç yaptığı haftasonuna ait ilginç istatistikler yayınladı.

ipad-air-gallery5-2013Mobil operatöre göre AT&T şebekesi üzerindeki iPad aktivasyonları geçen yılın aynı döneminde iPad için gerçekleşen aktivasyonlara göre yüzde 200 oranında artış gösterdi. Ne var ki, AT&T’nin geçen yıla dair istatistiklerinde iPad 3’ün mü, yoksa iPad 4’ün mü kastedildiği net şekilde belirtilmiyor.

AT&T’nin bu rakamları, tabii ki iPad Air’ın SIM kartlı versiyonuna ait. Ancak sadece hücresel şebeke destekli modele bile bu kadar yoğun ilginin gösterildiği bir ortamda, sadece Wi-Fi destekli versiyona da benzer ilginin gösterildiğini tahmin etmek pek de yanlış olmaz.

Öte yandan mobil uygulama ölçüm şirketi Fiksu da dün bazı rakamlar açıkladı. iPad Air’ın daha eski iPad modellerine göre daha yüksek bir satış hızına sahip olduğuna dikkat çeken şirket, iPad Air’ın piyasaya çıktığı ilk günlerde iPad 4’ten beş kat, iPad mini’den de üç kat daha fazla kullanıldığının altını çizdi. Bu arada Apple iPad 4’ü başlangıçta 27 ülkede piyasaya sunmuşken iPad Air için bu rakam 42’ye yükselmişti.

Başlangıçta çıkış yapılan pazar sayısının artışı, incelen tasarım, yeni özellikler gibi kriterler sayesinde iPad Air etkileyici bir başlangıç gerçekleştirdi ve yıl sonuna kadar da bu grafiği sürdürecek gibi görünüyor. Tim Cook geçen hafta gerçekleştirilen telekonferans oturumunda yıl sonuna iPad’in damgasını vuracağını kaydetmişti. Bu çok da yanlış bir öngörü değil gibi görünüyor.

İlgili >> Pocket-lint, Venture Beat

İLGİLİ HABERLER