İncelemelerManşetler

iPad Air 5 İncelemesi

iPad Air 5 inceleme yazısında ve videosunda 2022 model Apple tableti ile ilgili detaylar, yorumlar ve video yer alıyor.
ipad air 5 2022 inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ipad air 2022 satın al2022 Apple iPad Air

SATIN AL (Amazon.com.tr)

Apple, iPad ürün yelpazesinde düzenli aralıklarla güncellemeler yapıyor. Son bir yıla baktığımızda; klasik iPad, iPad mini, iPad Pro gibi modellerin yenilendiğini görmüştük. Bunların arasına Mart 2022 itibarıyla iPad Air da katıldı. Yaklaşık 1,5 yıllık bir aranın ardından yenilenen iPad Air, daha önce iPad Pro’nun aldığı Apple tasarımı M1 işlemcinin performansını nispeten daha uygun bir fiyat noktasında kullanıcılara sunmayı hedefliyor. Üstelik bir Apple tabletinde M1 işlemcinin gücünü isteyenler için de daha ulaşılabilir bir seçenek sunulmuş oluyor. Yaklaşık bir buçuk aydır yoğun biçimde kullandığımız bu yepyeni Apple tableti ile ilgili izlenimler ve yorumlar detaylı iPad Air 5 inceleme yazısında ve videosunda yer alıyor.

iPad Air 5 2022 inceleme: Tasarım

Beşinci nesil iPad Air tasarım açısından selefinden farklılık taşımıyor. Apple daha önce 2020 sonbaharında iPad Air’ı kapsamlı bir yenilemeden geçirmiş ve bu tablete iPad Pro’nun tasarımını kazandırmıştı. Aynı ebatlarda, 6.1 milimetre gibi ince profile sahip bir tablet var karşımızda. Sadece Wi-Fi için 461 gram, Wi-Fi+ Hücresel için 462 gram ile, 10.9 inç ekranlı bir tablet için makul bir ağırlığa da sahip. Tek elle tutup kullanırken ağır hissedilmiyor, geniş gövdeye ağırlık iyi biçimde dağıtılmış.

ipad air 5 2022 inceleme

Apple yine farklı renk seçenekleri sunuyor. Farklı renkler, iPad Air’ı iPad Pro’dan ayıran, onu biraz daha ana akım kullanıcıya hitap eder hâle getiren unsurlar arasında bulunuyor. Uzay Grisi, Yıldız Işığı gibi biraz daha klasik renklerin yanında Pembe, Mor ve Mavi gibi daha farklı renkler mevcut. Bizim elimizde 2022 model iPad Air ile birlikte gelen Mavi renk var ve oldukça hoş görünüyor.

Bazıları iPad Air 5’in malzeme kalitesi ve verdiği his bakımından 2020 model iPad Air 4’e göre bir tık geride olduğunu öne sürüyor. Ayrıca güç düğmesinin de biraz oynak olduğunu söyleyenler var. Bu iddiaların ne kadar doğru olduğunu da kontrol etmeden geçmedik. Evet, Touch ID’li güç düğmesi bu tablette biraz daha fazla hareket ediyor, ancak işini iyi şekilde yapıyor. Verdiği his ve malzeme kalitesi ile ilgili olarak bunun renge bağlı bir algı olduğunu düşünüyoruz. Metal gövdeli iPad Air 5, fiyatının hakkını verecek bir kaliteye ve sağlamlık hissi sunuyor.

ipad air 5 2022 inceleme

Tabletin alt kenarında USB-C portu var. Bunun her iki yanına ızgaralar yerleştirilmiş, ancak bir tanesinde hoparlör var. Benzer bir durum karşı tarafa yerleştirilmiş bir çift ızgara için de geçerli. Üst kenarda, sağa doğru yerleştirilmiş Touch ID’li güç düğmesi mevcut. Sağ kenarda ise ses tuşları var. Bunlar üst tarafa epey yakın biçimde yerleştirilmiş. Tabletin tutuş yönüne bağlı olarak bu tuşların sesi artırma ve azaltma işlevi değişiklik gösteriyor. Apple, daha önce iPad mini 6’da benimsediği yaklaşımı buraya taşımış. Aynı kenarda Apple Pencil için manyetik bağlantı noktası da bulunuyor. Elimizdeki model Wi-Fi + Hücresel versiyonu. Bu nedenle yine sağ kenarda nano SIM kart yuvası var. Bununla birlikte eSIM desteğinin de bulunduğunu belirtelim.

ipad air 5 2022 inceleme

Arka tarafa baktığımızda, sol üst köşede kamerayı ve hemen altında flaşı görüyoruz. 2020 modelden farklı olarak arka tarafta iPad Air yazısını görüyoruz. Onun altında ise Smart Connector bağlantı noktasını görüyoruz. Ön tarafta ise ekranın etrafını 11 inç iPad Pro’dakine göre biraz daha kalın bir çerçeve sarıyor. Bu çerçevenin kalınlığı her kenarda aynı ve ekran, tabletin köşeleriyle uyumlu biçimde kavisli köşelere sahip. Bu kalın çerçeve, tablet elde tutulurken parmakların ekrana daha az temas etmesine yardımcı oluyor. Ekranın üst kenarında ise FaceTime kamerası bulunuyor.

iPad Air 5 2022 inceleme: Ekran, Ses ve Kamera

iPad Air 5 de 10.9 inçlik Liquid Retina ekrana sahip. Bu ekran LED arka aydınlatma teknolojisine sahip. 500 nitlik parlaklık değerine sahip. Geniş görüş açıları aynı anda birden fazla kişinin tabletten yarar sağlamasını mümkün kılıyor. Özellikle birden fazla kişinin görüntülü görüşme yaptığı senaryolar için bu katkı sağlıyor. Ekranın üstünü kaplayan camın yansıtma katsayısı da yüksek değil, bunun hem içeride hem de dışarıda görsel deneyimi artırdığını söyleyebiliriz. Lamine ekran yapısının da görsellik açısından dikkate değer bir unsur olduğunu belirtelim. Bu hem tablette bir şeyler izlerken, kitap okurken daha gerçekçi bir deneyim elde etmeyi sağlıyor hem de Apple Pencil ile ekranda not alırken gerçek bir kağıt üzerine yazı yazıyormuş hissini güçlendiriyor.

ipad air 5 2022 inceleme

Ekranın 2360 x 1640 piksel çözünürlük değeri var. Daha önemlisi, 264 ppi piksel yoğunluğuna sahip ki, bu da Apple’ın iPad için Retina koşulunun karşılandığını gösteriyor. Sonuç olarak ekran keskinlik ve netlik açısından fazlasıyla tatmin edici ve üst sınıf bir cihazdan beklenen zevki veriyor. Apple’ın True Tone teknolojisini görüyoruz. P3 renk gamı destekleniyor ve bu geniş renk yelpazesi sayesinde tablet, fotoğraf veya video düzenleme gibi görsellik odaklı işler için daha elverişli hâle geliyor.

iPad Pro tabletlerin her ikisinde de 120 Hz yenileme hızlı ekran varken, iPad Air sahiplerinin 60 Hz ile yetinmesi gerekiyor. iPad Pro’daki 120 Hz ProMotion ekran gerçekten akıcı ve hoş bir görsellik sunuyor. Ancak bunun tadına bakmamış, akıllı telefonunda da 60 Hz’in ötesine geçmemiş olanlar için iPad Air’ın ekranının yenileme hızı yeterli olacaktır. Apple Pencil ile kullanımda da makul bir tepki süresi var, gecikme fark edilmeyecek seviyede.

ipad air 5 2022 inceleme

Sonuç olarak iPad Air 5’in ekranı internette gezinme, video izleme, fotoğraflara bakma gibi işler için fazlasıyla yeterli. Aynı anda birden fazla uygulamayı Split View veya Slide Over düzenlerinde kullanma konusunda da 10.9 inç ekran makul bir alan sunuyor. Şu anda bu inceleme yazısını iPad Air üzerinde, Magic Keyboard’a bağlı biçimde yazıyoruz ve ekranda aynı anda üç uygulama açık. Her ne kadar daha küçük boyutlu yazılar ve Slide Over penceresinde açık olan Safari’de web sitesinin mobil versiyonu ile idare etmek zorunda kalsak da, bu inceleme yazısını bir dizüstü bilgisayarda yazma ihtiyacını hissetmiyoruz.

Her tablet incelemesinde söylediğimiz gibi, kameralar bir tabletin satın alınma kararında akıllı telefonlarda olduğu kadar önem arz etmiyor. Buna rağmen iPad Air’ın kameraları tablette ihtiyaç duyulacak işler için yeterli nitelikleri bünyesinde barındırıyor. Arkadaki 12 megapiksel kamera, f/1.8 diyafram açıklığı, Akıllı HDR 3, otomatik görüntü stabilizasyonu gibi özelliklerle, ihtiyaç duyulduğu anda farklı ortamlarda fotoğraf ve video çekimi için yeterli olacaktır. Kamera uygulaması da bir tabletle fotoğraf ve video çekimini rahatlatacak arayüze sahip. Ayrıca arka kamera, tablette sıklıkla aranacak olan belge tarama işlevi için de kullanışlı olacaktır. Focus Pixels ile sunulan otomatik netleme, taranacak belgenin hızlı şekilde algılanıp netlenmesine yardımcı oluyor.

Ön tarafta ise f/2.4 diyafram açıklıklı ve 122 derecelik geniş görüş açısına sahip 12 megapiksel ultra geniş ön kamera var. Geniş görüş açısı yardımıyla Apple’ın Ana Sahne olarak adlandırdığı özellik verimli biçimde kullanılıyor. Ana Sahne görüntülü görüşmelerde sizin veya yanınızdaki kişilerin sahnede tam olarak ortalanmasını ve iyi bir görünüm sağlanmasını mümkün kılıyor. Kamera sizi takip ediyor veya birisi konuştuğu anda dikkati ona kaydırıyor. Yani profesyonel bir TV kamerasıyla çekim yapılıyormuş hissini uyandırıyor. Bunu da genel olarak iyi şekilde yapıyor. Yalnızca iPad Air’ı elde tutup başka kişileri göstermek isterken bir yandan da konuştuğunuzda Ana Sahne kime odaklanması gerektiği konusunda kararsızlık yaşayabiliyor. Bunun dışında, iPad Air’da kullanmasını en çok sevdiğimiz özelliklerden biri oldu. FaceTime’ın dışında Zoom ve Webex gibi uygulamalar tarafında da destekleniyor.

Ön kamera 1080p video kayıt desteğine sahip. Video çekimleri ve görüntülü görüşmeler için yeterli parlaklığa ve kontrasta sahip bir görsel kaliteyi sunuyor. Arka kamera ile 4K video kaydının yapılabildiğini belirtelim. Ses kayıt kalitesi de iyi seviyede bulunuyor.

Ses demişken, iPad Air’ın her iki kısa kenarına yerleştirilmiş birer hoparlör var. Bu hoparlör sistemi sayesinde yatayda kullanımda stereo ses etkisi iyi şekilde veriliyor. Ses çıkış şiddeti yeterli, baslar da hissediliyor. Oyun oynarken veya bir şeyler izlerken tableti elinizde tutuyorsanız, hoparlörler üstte kalacak biçimde bir tutuşu tercih etmeniz yerinde olacaktır. Bu sayede elleriniz sesin çıkışını etkilemeyecek, net bir ses çıkışı alacaksınız.

iPad Air 5 2022 inceleme: Performans ve Pil

iPad Air 5 en önemli güncellemeyi işlemci tarafında görüyor. Apple’ın MacBook Air, 13 inç MacBook Pro ve iMac gibi bilgisayarlarında ve iPad Pro tabletlerinde yer verdiği Apple tasarımı M1 işlemci şimdi iPad Air ile birlikte nispeten daha düşük fiyat noktasına iniyor. M1 işlemci, iPad Pro’lardaki gibi 8 CPU, 8 GPU ve 16 Neural Engine çekirdeği barındırıyor. Bu işlemciye 8 GB RAM eşlik ediyor. Bu donanım paketi iPad Air’ın esas hedef kitlesi olarak düşündüğümüz üniversite öğrencileri, sosyal medya için video veya fotoğraf içerikleri üretenler, ofis çalışanları için iyi biçimde işlemesini ve onların ihtiyaçlarına cevap vermesini sağlayacaktır. M1 işlemci, oyun konusunda da yüksek beklentileri iyi şekilde karşılıyor.

ipad air 5 geekbench 5

Depolama seçenekleri tarafında Apple’ın 64 GB ve 256 GB olmak üzere iki farklı seçenek sunduğunu görüyoruz. İlginçtir ki, iPhone’larında ve iPad Pro’da yer verdiği 128 GB seçeneğini iPad Air’ın da aralarında olduğu diğer iPad’lerde tercih etmiyor. Aslında bu seçenek olsa, fiyat ve depolama alanı tarafında iyi bir denge yakalanırdı. 64 GB günümüzde herkes için yeterli olacak bir alan sayılmaz. Eğer iCloud+ için yatırım yapıp ek bulut depolama alanı satın almayı düşünmüyorsanız, tercihinizi biraz daha fazla para verip 256 GB’den yana yapmanız mantıklı olacaktır.

M1 işlemcinin sahip olduğu işlemci ve grafik gücü, SketchUp çizim uygulamasını hızlı şekilde kullanmayı, bu uygulamadaki artırılmış gerçeklik işlevlerinden akıcı biçimde yararlanmayı mümkün kılıyor. Yerleşik olarak gelen iMovie’de, hafızadaki fotoğraflar veya videolarla içerik hazırlamak da gayet akıcı bir süreç. Eğer bizim gibi Sidecar ve Evrensel Denetim özelliklerini MacBook Pro ile birlikte kullanıyorsanız, iPad Air’ın akıcılığı hoşunuza gidecektir. Sidecar aracılığıyla ikinci monitör olarak kullanımda akıcılık ve tepkisellik iyi seviyede. Benzer biçimde, Evrensel Denetim tercih edildiğinde özellikle imleç hareketlerinin akıcılığı dikkat çekiyor. Halbuki M1 Max işlemcili MacBook Pro ile A15 Bionic işlemcili iPad mini 6 arasında Evrensel Denetim’i kullandığımızda, imleç hareketlerinde ara sıra takılmalar ve gecikmeler gözlemleyebiliyoruz.

Her Apple ürünü gibi 2022 model iPad Air M1 modelini de GeekBench 5 benchmark testinden geçirdik. Tek çekirdek testinde M1 işlemcili 11 inç iPad Pro ile aynı skoru alırken, çok çekirdek testinde de sonuç bir hayli yakın çıktı.

Pil tarafına geldiğimizde Apple, iPad Air’da iPad Pro 11 inç modeliyle hemen hemen aynı kapasitede pile yer veriyor. Ve bu pilin normal kullanımda 10 saate kadar kullanım imkanı sunduğunu belirtiyor. Ekran, pil tüketiminde en fazla rolü oynayan unsur. Parlaklığı maksimumda tutarsanız, pil süresini de dikkate değer oranda kısaltmış olacaksınız. Eğer pili idareli kullanmak ve günün büyük bir kısmına yaymak istiyorsanız, en güzeli ekran parlaklığını en azından yüzde 50 değerine düşürmek olacaktır. iPad Air’ı işleriniz için ana cihaz olarak düşünüyorsanız ve sık biçimde kullanacaksanız, tek bir şarjla sabahtan akşama işinizi görecektir. Eğer bilgisayarın yanında bir yardımcı olarak düşünüyorsanız, iki günde bir şarj etmek yeterli oluyor. Apple, kutuya 20W güç adaptörü de yerleştirmiş. Bu sayede adaptör için ek masrafa gerek yok. Üstelik USB-C uçlu bu aksesuarı, eğer varsa iPhone’unuzu şarj etmek için de kullanabilirsiniz. USB-C portunun varlığı, iPhone ve diğer cihazları bu port üzerinden kabloyla şarj etmeye de izin veriyor. Eğer iPad Air’ın şarjı konusunda bir endişeniz yoksa, tablet çantanızda dururken iPhone, AirPods, Apple Watch ve benzeri cihazları şarj etmek için tableti kullanabilirsiniz.

ipad air 5 inceleme

iPad Air’ın USB-C portu 10 Gbps’ye kadar veri aktarım hızını destekliyor. Bu port üzerinden fotoğraf makinesi, video kamera, harici disk, monitör gibi cihazları bağlayabilirsiniz. Bu da tabletin bir bilgisayar gibi kullanılmasında büyük esneklik sağlıyor.

5G desteğinden bahsetmeden geçmeyelim. 2022 model iPad Air’ın selefine nazaran önemli farklarından bir tanesi bu. Eğer hücresel bağlantı özellikli versiyonu seçerseniz ve bulunduğunuz ülkede 5G şebekesi aktif durumdaysa, daha yüksek veri hızlarından yararlanabilirsiniz. Türkiye’de henüz 5G aktif olmadığı için bu yenilik fazla dikkat çekmiyor ve deneyimleme imkanımız olmadı. Ancak beklenen tarih olan 2023 ve sonrasına iPad Air ile şimdiden hazır olabilirsiniz. Bu arada eSIM desteği de mevcut. nano SIM kart yuvasına fiziksel kart takmak yerine eSIM ile hücresel bağlantıyı etkinleştirebilirsiniz.

iPad Air 5 2022 inceleme: Yazılım ve Güvenlik

2022 model iPad Air, iPadOS 15 ile yüklü olarak geliyor. Detaylarını ve yeniliklerini burada aktardığımız iPadOS 15, çoklu görev tarafında çeşitli yeniliklerle geliyor. Yeni çoklu görev menüsü uygulamaları bir arada kullanmayı daha da kolaylaştırıyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, iPad Air’ın 10.9 inç ekranı aynı anda birden fazla uygulamayı kullanma konusunda yeterli alanı sunuyor. Ana ekrana araç takımlarını yerleştirmek ise tableti kullanırken biraz daha masaüstü bilgisayar hissini elde etmenize yardımcı olacaktır. Hızlı Notlar özelliği ise, herhangi bir anda aklınıza bir şey geldiğinde kayıt altına almanızı sağlayacaktır, özellikle Apple Pencil ile pratik bir kullanımı var. Üstelik Safari ile internette gezinirken bir web sayfasına özel Hızlı Notlar alabilir, aynı sayfaya yeniden geri geldiğinizde bunları anında görebilirsiniz.

ipad air 5 inceleme

Canlı Metin özelliği, aslında iPad Air için oldukça kullanışlı bir özellik ve M1 işlemcinin yapay zekâ gücü de fotoğraftan metne dönüştürmeyi hızlı şekilde yapıyor. Ancak bunun Türkçe dil desteği sunmaması kullanımı kısıtlıyor. Aynı kısıtlama Apple Pencil ile metin alanlarında el yazısıyla giriş yapma ve otomatik düz metne çeviri özelliği için de geçerli. Bu özellikler için Türkçe dil desteği gelirse, iPad Air ile yapılacakların alanı daha da genişleyecektir.

Apple’ın iPad için sunduğu zengin uygulama ve oyun ekosistemi iPad Air ile yapılabileceklerin sınırlarının görülmez olmasını sağlıyor. Fotoğraf düzenleme, video hazırlama, ofis dokümanları üzerinde çalışma, çizim taslakları hazırlama ve bunun gibi birçok iş için App Store’da birçok uygulama var. M1 işlemcinin sunduğu güçle bunlar akıcı ve verimli biçimde kullanılabiliyor.

ipad air 5 inceleme

Üst kenara yerleştirilmiş güç düğmesi ve ona entegre edilmiş Touch ID parmak izi okuyucu ilk kez iPad Air 4 ile birlikte karşımıza çıkmıştı. Bu birim selefinde de varlığını koruyor. Tableti tutuş pozisyonuna göre, kullanırken en rahat edeceğiniz parmak izlerini ekleyerek bu birimi rahatlıkla kullanabilirsiniz. En fazla 5 parmak izi eklenebiliyor. iPad Pro’daki Face ID daha pratik, ancak iPad Air’daki Touch ID’de konum itibarıyla rahat erişilebilir noktada ve tepkiselliği de iyi. Ekran kilidini hızlıca geçmek mümkün oluyor.

iPad Air 5 2022 inceleme: Aksesuarlar

iPad Air 5 tek başına kullanışlı bir içerik tüketim ve eğlence aracı. Ancak üretkenlik tarafında bu cihazın yeteneklerinden tam anlamıyla yararlanmak için uyumlu aksesuar veya aksesuarları edinmeniz iyi olacaktır. Bunlar da tabletin toplam maliyetini doğal olarak artıracaktır. iPad Air’ı ne için satın almak istediğinize karar verdikten sonra Apple’ın sunduğu resmi aksesuarları veya diğer alternatifleri değerlendirebilirsiniz.

ipad air 5 inceleme

Apple’ın 2020 ilkbaharında tanıttığı Magic Keyboard klavyeli kılıf iPad Air 2022 modelini de destekliyor. Bu aksesuar sağlam yapısı sayesinde çantada taşırken tableti iyi şekilde koruyor. Bundan daha önemlisi, barındırdığı dahili klavyesi ve izleme dörtgeniyle iPad Air’ı kullanışlı bir dizüstü bilgisayara dönüştürüyor. Magic Keyboard ile yazı yazmak keyifli, dizüstünde bile rahatlıkla yazı yazmayı sağlıyor. Aynı zamanda üzerindeki USB-C portu sayesinde tableti şarj ederken, kendi USB-C portunu da başka aksesuarları bağlamak için kullanma imkanı sağlıyor. Tabii ki, bu yetenekler ucuza gelmiyor; 4769 TL ile neredeyse iPad Air’ın yarısı kadar yatırım yapmak gerekiyor.

ipad air 5 inceleme

Eğer iPad Air üzerinde yazı yazma işlerini sıklıkla yapmayı planlıyorsanız, tercih edeceğiniz bir diğer aksesuar 2779 TL’lik Smart Keyboard Folio olabilir. Bu aksesuar da tabletin önünü ve arkasını sarıyor. Magic Keyboard’dakine göre daha farklı yapıda, ancak rahat kullanılabilir tuşlara sahip bir klavyesi var. İzleme dörtgeni, USB-C portu gibi özellikleri ise yok. Bu aksesuar da dizüstünde yazı yazma konusunda fena iş görmüyor. Tableti iki farklı açıda kullanma imkanı sağlıyor.

İkinci nesil Apple Pencil ise, özellikle çizim işleriyle uğraşanların iPad Air yanlarında satın almayı düşünmeleri gereken bir ürün. 1779 TL’lik fiyat etiketine sahip olan bu aksesuar, tabletin sağ kenarına tutturularak taşınabiliyor. Buradan şarj da edilebiliyor. Kullanımı pratik, tepkiselliği iyi, elle yazı yazma veya çizim yapma gibi işler için fazlasıyla kullanışlı. Tableti kontrol amacıyla da kullanmanız mümkün.

ipad air 5 inceleme

Bu Apple ürünleri dışında Logitech ve benzeri üreticilerin çeşitli aksesuarlarını tercih edebilirsiniz. Satın alacağınız bir Bluetooth klavye ve fare ile iPad Air’ın üretkenlik kapasitesini daha uygun maliyetle değerlendirmeniz de imkan dahilinde bulunuyor.

iPad Air 5 2022 inceleme: Sonuç

iPad Air’ın da yenilenmesi ve 2022 standartlarına çekilmesiyle birlikte şu anda Apple’ın tablet ürün serisi içinde her bir kesimden kullanıcı kitlesinin ihtiyaçlarını karşılayacak, onlara hitap edecek bir ürün var. Öğrenciler, ofis çalışanları veya sosyal medya ajansı gibi kuruluşlarda çalışıp fotoğraf veya video hazırlama gibi işlerle sıklıkla uğraşanlar için iPad Air’ın dizüstü bilgisayara göre sunduğu taşınabilirlik, hemen kullanmaya başlama imkanı ve dokunmatik ekranın sağladığı esneklik fark yaratıyor. Bu gibi kullanıcılar için büyük ekranın ve yüksek performansın önemi büyük. Bunları iyi şekilde karşılayacak olan Apple tableti, şimdiye kadar iPad Pro’ydu. Ancak iPad Air’ın tanıtılmasıyla birlikte daha uygun fiyat noktasında yeni bir alternatif daha çıkmış oldu. iPad Air, dikkatli şekilde incelendiğinde iPad Pro’ya göre dikkate değer farklar içeriyor, bazı farklılıklar ihtiyaçlara ve kullanım alanlarına göre iPad Pro’yu daha mantıklı kılıyor. Ancak bir tabletten beklentileri çok yüksek seviyeye çıkmayan öğrenciler ve çalışanlar için iPad Air 5, mantıklı bir seçim olabilir.

ipad air 2022 satın al2022 Apple iPad Air

SATIN AL (Amazon.com.tr)

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
İLGİLİ HABERLER