Manşetler

A15 çipli ve 5G destekli iPad Air 5 bu yılın ilk yarısında bekleniyor

yeni ipad air 5
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yakın tarihli birkaç söylenti, Apple’ın bu yılın mart veya nisan aylarında sanal bir etkinlikte 3. nesil iPhone SE‘yi piyasaya süreceğine işaret ediyor. Üstelik konuyla ilgili en son söylentiler doğruysa, aynı etkinlikte iPad Air 5 tabletin duyurulduğunu da görebiliriz.

Japon teknoloji blogu Mac Otakara, Çin’deki güvenilir bir kaynağı aracılığıyla hem iPhone SE 3 hem de 5. nesil iPad Air’ın 2022 baharında, yani mart-mayıs döneminde tanıtılacağını iddia etti.

En son sızıntı, 2020 model iPad Air 4 tabletin genel tasarımının; tek lensli arka kamerası, 10.9 inç ekranı ve düz kenarları da dahil olmak üzere beşinci versiyonunda da korunacağını öne sürüyor.

Bununla birlikte, beklendiği gibi, içerideki parçaların bir yükseltmeye ihtiyacı var. Bunların başında, iPhone 13 serisinin A15 Bionic yonga setinin iPad Air 5’te gelmesi bekleniyor. Ayrıca hücresel bağlantı destekli modeller için 5G desteğini ve 12 MP ultra geniş ön kamerayı da unutmayalım.

2021, Apple’ın yeni bir 9. nesil iPad modelini ve güçlü M1 işlemciye sahip iPad Pro 11’i ve daha büyük ekranlı iPad Pro 12.9’u tanıttığını gördü. Şirket, 2019 modelinin yerini alan üzere 6. nesil iPad Mini tableti de piyasaya sürdü.

iPad serisindeki diğer tüm seçeneklerin çok yakın zamanda yenilendiği göz önüne alındığında, 2020 model iPad Air 4’ün bir takipçisinin gelmesi mantıklıdır. Bununla birlikte, her zaman olduğu gibi, bu henüz bir söylenti ve hiçbir şey henüz resmiyet kazanmadı. Bu nedenle söylentilere ihtiyatlı şekilde yaklaşmakta fayda var.

Şu anda aralarından seçim yapabileceğiniz en az beş iPad seçeneği bulunuyor. Bunların tümü bir dizi çeşitli yapılandırma seçeneğiyle birlikte geliyor. En ucuz seçenek en küçük ekrana sahip değil; en ince seçenek ise ne en kompakt ne de en hafif gövdeye sahip. Üstelik her iPad’in gücü fiyatıyla tamamen orantılı değildir. Bu nedenle, belirli özellikleri seçerken bazılarından ödün vermek gerekebilir.

iPad Air’in beşinci versiyonu, fiyat ile içindeki yonga seti daha orantılı biçimde eşleştirerek bu denkleme bir miktar denge getirebilir. Eğer söylentiler doğruysa, iPad Pro 11’in birtakım ödünlerle gelen daha az güçlü versiyonu olarak konumlandırılacaktır.

İLGİLİ HABERLER