Manşetler

iPad Air 3 taslağı “küçük iPad Pro” imajını kuvvetlendiriyor

ipad-air-3-taslak-0200216

Apple’ın yeni ürün tanıtım etkinliğini mart ayı içinde düzenlemesi bekleniyor. 4 inç ekranlı iPhone ve iPad Air 3, söz konusu etkinlikte tanıtılacağı düşünülen ürünler arasında ön plana çıkıyor. Peki Apple’ın yeni tableti neler getiriyor? İnternete sızan ve Engadget tarafından paylaşılan son taslak, yeni iPad Air konusunda daha somut bir fikir edinmeyi mümkün kılıyor.

Taslağa bakıldığında yeni iPad Air’in ilk olarak iPad Pro’da tercih edilen bazı tasarım unsurlarını barındırdığı göze çarpıyor. Daha yüksek ses çıkışının önünü açan dört hoparlör ızgarası ve özel “akıllı” aksesuarların şarj edilmesi için cihazın kenarına yerleştirilen “Smart Connector”, iPad Pro’dan yeni iPad Air’e aktarılacağı söylenen tasarım unsurları arasında bulunuyor.

Smart Connector’ın varlığı, Apple Pencil desteğine ilişkin haberler de örtüşüyor. Kameranın altında yer alan ekstra deliğin ise LED flaşı temsil ettiği düşünülüyor. Tablet fotoğrafçılarının bu habere fazlasıyla sevineceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Bütün bu eklentilerin bir de bedeli olacak gibi gözüküyor. iPad Air 3’ün selefine kıyasla 0.05 milimetre daha kalın ve 0.1 milimetre daha geniş olması öngörülüyor. iPhone 6s modelleri ve iPhone 6 modelleri arasında da benzer farklar bulunuyor. iPad Air 2’de kullanılan mevcut yumuşak kılıfların yeni iPad Air ile de uyumlu olacağı düşünülüyor. Ancak LED flaş ve ekstra iki hoparlör ızgarasının varlığı göz önüne alınınca yeni tablet için yeni bir kılıf almak daha iyi bir seçim olacağa benziyor.

İLGİLİ HABERLER