Manşetler

iPad Air 3 4K ekran seçeneğiyle gelebilir

ipad air 3 4k

Mart ayında düzenlenmesi muhtemel bir Apple etkinliğiyle ilgili beklentiler giderek artarken, tedarik zincirinden gelen son haberler Apple’ın iPhone ile birlikte yeni bir iPad Air modeli de çıkaracağını gösteriyor. Buna göre 2016’nın ikinci çeyreği için yeni iPad Air modellerinin seri üretimi planlanıyor.

Görünüşe göre, iPad Air 3 4K çözünürlüklü ekrana sahip bir versiyona da sahip olacak. Ayrıca RAM miktarı da 4 GB’ye kadar çıkacak. iPad’in ekranının 4:3’lük görüntü oranını dikkate aldığımızda, yeni ekranın çözünürlüğü 4096 x 3072 piksel (DCI standardı) veya 3840 x 2880 (UHD-1 standardı) olabilir. Sayılar bir kenara, 9.7 inç ekranda bu çözünürlük aşırı derecede keskin yazı ve görüntülerin üretimini sağlayacaktır.

Apple geçen yılın sonlarına doğru çıkardığı Apple TV set üstü cihazında 4K desteğini pas geçmişti. 12.1 inç ekranlı iPad Pro da 2732 x 2048 piksel çözünürlükle 4K çözünürlüğe erişmemiş, 4K çözünürlüklü tabletlerin öncüsü olma fırsatını kaçırmıştı. Buna ek olarak, ultra yüksek çözünürlüklü ekranların hatırı sayılır miktarda performans ve pil gereksinimi oluyor. Eğer 4K iPad Air görürsek, Apple’ın söz konusu zorlukları nasıl yendiğini görmek ilginç olacak.

Bir başka ilginç nokta da, iki farklı kaynağın tedarikçilerin Apple’ın 2016’nın ilk yarısında 3D Touch panel siparişlerini artırmasını bekledikleri yönünde bilgi geçmeleri. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus taleplerinin yatay seyirde seyrettiği bir ortamda panel siparişlerinin artırılması yepyeni 3D Touch teknolojili ürünlere yönelik beklentileri artırıyor.

İLGİLİ HABERLER