Teknoloji

iPad Air 2’ye ait olduğu iddia edilen en detaylı fotoğraflar sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ipad-air-2-sizinti-081014-1

Apple’ın ekim ayında düzenlediği etkinliklerde son iki yıldır yeni iPad modelleri tanıtılıyor, bu yıl da durumun değişmesi beklenmiyor. 16 Ekim tarihinde düzenlenmesi beklenen etkinliğin hemen öncesinde sızıntılar da görmeye başladık. Vietnam merkezli teknoloji sitesi Tinhte.vn gelecek nesil iPad Air’e ait olduğunu iddia ettiği cihaza ait çeşitli fotoğraflar yayınladı. Fotoğraflar Apple’dan beklediğimiz güncellemelerin yolda olduğunu gösteriyor.

Apple’ın gelecek nesil tabletleri de yeni iPhone 6 ve 6 Plus gibi ince olacağa benziyor. Geçen yılın tasarımını hemen hemen aynı şekilde korunacağa benziyor, ayrıca iPad Air’ın tasarımı iPhone 6 ve 6 Plus ile de örtüşecektir. Ön tarafta Touch ID sensörlü ana ekran butonu dikkat çekerken ses tuşlarının yeniden tasarlandığı da göze çarpıyor.

ipad-air-2-sizinti-081014-5

Daha önceki dedikodulara konu olduğu üzere, fotoğraflara bakıldığında ekran yön kilidi / ses kapatma anahtarı görünmüyor. Tinhte.vn Apple’ın inceliği sağlamak adına böyle bir tasarım kararı aldığını düşünüyor. Aslına bakarsanız, aynı işlevi gören anahtar iPhone 6’nın inceliğine herhangi bir olumsuz etkide bulunmuyor. Bu arada kenarda, ses tuşlarının hemen üstünde ne olduğu belli olmayan bir delik görüyoruz. Ayrıca metal yüzeyin işlenmemiş görüntüsü fotoğraftaki cihazın henüz son hâlini almamış bir prototip olduğunu gösteriyor. Apple son üründe birkaç farklılıkla karşımıza çıkabilir.

Tinhte.vn’in gösterdiği cihazın gelecek hafta düzenlenmesi muhtemel etkinlikte karşımıza çıkıp çıkmayacağını göreceğiz. Görünüşe göre, Apple geleneği bozmayacak, mevcut iPad Air’ın görünümünden fazla uzaklaşmayacak şekilde daha ince, hafif, Touch ID sensörlü, çeşitli teknik özellikleri güçlendirilmiş ve yansıtmasız ekranlı bir cihazla karşımıza çıkacak.

 

İLGİLİ HABERLER