Manşetler

iPad 5 ve iPhone 5C’ye ait olduğu iddia edilen videolar ortaya çıktı

Apple’ın yeni ürün tanıtım dönemi yaklaştıkça Apple cihazlarına dair sızıntıların sayısı da artıyor. Cupertino merkezli şirketin önümüzdeki sonbaharda iPhone 5S, plastik kaplı iPhone 5C, iPad 5 ve iPad mini 2’yi tanıtacağına dair iddialar her gün kuvvetlenirken, sızıntılar da bu kanının oluşmasında önemli rol oynuyor. Sızıntı kümesinin en son elemanlarıylsa iPad 5 ve iPhone 5C’ye ait olduğu iddia edilen videolar.

iphone-5C-060813

iPad 5 videosunda Apple’ın yeni nesil tabletinin tasarımında birinci nesil iPad mini’ye yakın bir tasarım dili kullanılması dikkat çekiyor. Söz konusu görüntüler şirketin beşinci nesil iPad’i incelik ve tasarım bakımından iPad mini ile fazlasıyla benzer hale getireceğini doğrularken, iPad mini 2’nin tasarımında da benzer çizgilerin kullanılacağı fikrini akıllara getiriyor. Apple’ın iPad 5 ve iPad mini 2’yi sonbahar aylarında tanıtacağı tahmin ediliyor.

Apple’ın merakla beklenen bir diğer ürünü olan ve ”iPhone 5C” olarak da anılan plastik kaplı iPhone da son sızıntının ögelerinden biri konumunda. Söz konusu videoda iPhone 5C’nin plastik arka paneliyle birlikte Lightning girişi ve hoparlörler de açıkça görülüyor. iPhone 5 ve 5C arasında tasarım bakımından tek farkın plastik arka panel olacağı düşünülüyor. Farklı renk seçeneklerine de sahip olması beklenen iPhone 5C’nin önümüzdeki eylül ayında iPhone 5S ile birlikte tanıtılması bekleniyor.

İlgili >> MacRumors, Sonny Dickson

İLGİLİ HABERLER