Manşetler

iPad 5 ve iPad mini 2’de daha iyi kameralar bulunacak

Bazı haberler yeni iPad ve iPad mini’nin ekim ayında çıkacağını işaret ediyor. Bu haberler henüz doğrulanmış olmasa da, Apple gibi planlarına bağlı kalan bir şirketin geçen yıl yeni tabletlerini ekim ayında duyurması, bu yıl da benzer bir durumun gerçekleşecek olmasına yönelik en önemli kanıt sayılıyor. Yeni iPad’ler tabletleriyle fotoğraf ve video çekmeyi sevenler için sevindirici bazı özellikler barındıracak gibi gözüküyor.

ipad-4-ipad-mini

KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo’ya göre, Apple hem iPad 5 hem de iPad mini 2’ye önemli derecede iyileştirilmiş kameralar yerleştirmeyi planlıyor. Ming-Chi Kuo genellikle Apple ile ilgili tutarlı ve pek de yanlış çıkmayan öngörüleriyle biliniyor. Bu nedenle söylediklerini dikkate almakta fayda var.

Analistin paylaştığına göre, yeni iPad’lerde 8 megapiksel kameralar bulunacak. Şu anda hem iPad hem de iPad mini’de 5 megapiksel, f/2.4 diyafram açıklıklı kameralar bulunuyor.

Her ne kadar dillendirilmese de, yeni iPad serilerinde iPhone 5s’te yer alan 8 megapiksel, f/2.2 diyafram açıklıklı kameralar bulunabilir. Daha fazla ışık almasıyla dikkat çeken bu yeni kamerada yer alan sensör, Apple’ın söylediğine göre yüzde 15 daha büyük ve ışığı yüzde 33 daha fazla geçiriyor. iPhone 5s’te düşük ışık koşullarında iyi sonuç veren bu kamera iPad gibi, çekim yaparken titreşim yaratma olasılığı yüksek olan ve sonuç olarak bulanık fotoğraflar üretebilen tabletler için de ideal gibi görünüyor.

Apple’ın bu ayın ortalarında bir etkinlik düzenleyip beşinci nesil iPad ve iPad mini 2 tabletleri tanıtması bekleniyor. Beşinci nesil iPad’in iPad mini’ninkine benzer bir tasarıma sahip olacağı ve yine Retina ekran içereceği tahmin ediliyor.

İlgili >> Mac Rumors

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER