Teknoloji

iPad 3’te LTE desteği ve dört çekirdekli Apple A6 işlemci bulunabilir

img_9863

BGR sitesi Apple’ın iOS cihazlarındaki açılış yükleyicisi olan iBoot’tan alınmış birkaç ekran görüntüsünü yayınladı. Bu ekran görüntülerinin ayıklayıcı modunda çalışan bir iPad 3’ten alındığı iddia ediliyor. Ayıklayıcı modda çalışırken bazı detayları ve çalışan donanımla ilgili bilgileri görmek mümkün oluyor, bu örnekte olduğu gibi.

Sızdırılan bilgilere kaynaklık eden cihazın S5L8945X gibi yeni bir model numarası taşıyor. Dört çekirdekli Apple A6 işlemci barındıracak olması artık kimse için sürpriz sayılmaz. iPad 3,1 ve iPad 3,2 gibi iki farklı model referanslarının aynı modelin Wi-Fi ve LTE versiyonlarını işaret ettiği düşünülüyor. iPhone 4S’te olduğu gibi iPad 3’te de GSM, CDMA ve LTE gibi mobil şebeke desteklerinin tek bir modelde toplanabileceği belirtiliyor. Bu arada iddia edilen LTE desteği iPad için yeni bir şey olacak, ancak Türkiye’de henüz LTE şebekesi kurulu olmadığı için bizim için pek anlam ifade etmeyecek.

iPad 2 geçtiğimiz yılın mart ayı başında duyurulmuş ve aynı ayın ortalarında piyasaya çıkmıştı. Benzer bir durumun bu yıl içinde de gerçekleşmesi bekleniyor. Yani, önümüzdeki iki ayın sonunda büyük ihtimalle iPad 2S veya iPad 3’ü, adı her neyse, piyasada görmüş olacağız.

İlgili – BGR

İLGİLİ HABERLER