Teknoloji

iPad 3 şubatın başlarında tanıtılabilir, iPad 2 piyasada kalmaya devam edecek

img_9904

iPad 3 ile ilgili beklentiler iyice artmış durumda. Son dedikodular Apple’ın şubat başında bir basın toplantısı düzenleyip yeni iPad’i tanıtacağı yönünde. 2012’nin iPad’inin 9.7 inç’lik Retina ekrana sahip olacağı en büyük beklentiler arasınd ayer alıyor. Macotakara sitesinin Asya’daki tedarik zincirindeki kaynaklardan ve ABD’deki güvenilir bir kaynaktan aldığı bilgilere göre gelecek ay düzenlenecek bir basın toplantısında tanıtılacak yeni iPad mart ayı başında çıkacak. Bu arada Apple yeni modelle birlikte geçen yılın modeli iPad 2’yi de satmaya devam edecek.

Apple birinci nesil iPad’i Ocak 2010 sonunda tanıtmış, Nisan 2010’da da piyasaya sürmüştü. iPad 2 ile birlikte duyuru ve piyasaya çıkış arasında geçen süre iyice kısalmış, Mart 2011 başında tanıtılan tablet aynı ayın ortalarında yurtdışında piyasaya sürülmüştü. Geçen yılki durum göz önüne alındığında Apple’ın yine tanıtım ile piyasaya çıkış arasındaki süreyi çok uzatmayacağını düşünüp Macotakara’nın dile getirdiği dedikoduya şüpheyle yaklaşmıştık. Ancak sitenin iddiasıan göre tanıtım ve piyasaya çıkış arasındaki kabaca bir aylık sürenin nedeni olarak Çin Yeni Yılı gösteriliyor. O zaman geldiğinde fabrikalar kapanıyor, çalışanlar tatile çıkıyor. Bu neden Macotakara’nın dedikodusuna yönelik şüpheleri biraz olsun kaldırabilir. Üstelik iPad 3’ün Mart 2012’de çıkışıyla ilgili olarak daha önce başka dedikodular da dillendirilmişti.

Bu arada iPad 3 diye yazıp çiziyoruz, ancak Apple’ın 2012 model iPad’i nasıl adlandıracağı da tam olarak belli değil. Belki de iPhone 3G – 3GS veya iPhone 4 – 4S arasındakine benzer şekilde bir adlandırma görebiliriz. Eğer 2012 model iPad’de 2011 modeldekinden çok fazla farklı özellik bulunmazsa, bu durumda küçük bir harf eklemesi görebiliriz. Yeni nesil iPad’de 2048 x 1536 çözünürlüklü Retina ekran, dört çekirdekli Apple A6 işlemci ve 4G LTE desteğinin bulunacağı tahminler arasında. Bu arada Apple, iPad 2’yi de ucuz bir tablet alternatifi olarak piyasada tutmaya devam edecek.

Apple yarın bir basın toplantısı düzenleyecek. Ancak o basın toplantısında yeni bir donanım ürünü yerine yazılım tabanlı bir ürün veya servis tanıtması bekleniyor. Bu yeni ürün de eğitim hizmetleriyle ilgili olacak. Tahminler bir e-kitap oluşturma aracı üzerinde yoğunlaşıyor. Detayların Teknoblog’da olacağını şimdiden belirtelim.

İlgili – Macotakara

İLGİLİ HABERLER