Teknoloji

iPad 3 önümüzdeki şubat ayında tanıtılabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

img_9821

Analistlerin tahminlerine göre Apple iPad 3’ü Şubat 2012’de tanıtacak. Citi analisti Richard Gardner, yatırımcılara geçtiği bilgi notunda birkaç kaynaktan aldığı bilgilere dayanarak 2012’nin ilk çeyreğinin ortaları tahmininde bulundu. Üstelik piyasaya çıkış konusunda gecikme çıkaracak herhangi bir gelişmenin olmadığına da dikkat çekti.

Apple, hem birinci nesil hem de ikinci nesil iPad’i sırasıyla 2010 ve 2011 yıllarının ilk çeyreğinde çıkarmıştı. Bu nedenle üçüncü nesil tabletin de aynı zaman aralığında gelmesi bekleniyor. Ne var ki, Apple’ın beklenen beşinci nesil iPhone’unun tahminlerin aksine 2011 yazında değil de sonbaharında tanıtılması nedeniyle Cupertino’nun cihaz lansman tarihleri konusunda bir oynama yapabileceği ihtimâlini bir kenara atmamak gerek.

iPad 3 ile birlikte iPad 2’de geleceği dedikodusu sıkça yapılan Retina ekranın geleceği söyleniyor. iPad’in iPhone 4 ve 4S’teki Retina ekranın piksel yoğunluğunu yakalayabilmesi için 1024 x 768’in dört katı çözünürlüğü, yani 2048 x 1536’yı barındırması gerekiyor. Üstelik bu kadar gelişmiş bir ekranın barındırdığı kütle ve arkadan aydınlatma konusunda bazı zayıf noktalar taşıyabileceği de konuşuluyor. Ancak bu sorunların bir şekilde üstesinden gelinebileceğini de kabul etmek gerek. Zaten söz konusu ekranın üretimine başlandığına ve Sharp’ın da Apple’ın ekran üreticileri arasına katıldığına dair haberler çıkmıştı.

Apple iPad 3 piyasaya çıktığında karşısında ciddi rakipler bulabilir. Android tarafında da yüksek çözünürlüklü ekranlara sahip tabletlerin ipuçları veriliyor. Samsung’un da 2560 x 1600 gibi yüksek bir çözünürlüğe ve 11.6 inç’lik boyuta sahip ekran barındıran bir tablet çıkaracağı konuşuluyor.

İlgili – BusinessInsider

İLGİLİ HABERLER