Teknoloji

iPad 3 önümüzdeki 3-4 ay içinde çıkacak

img_9867

Gelecek nesil iPad ile ilgili olarak her geçen gün daha fazla dedikodu veya iddia duyuyoruz. Bunlardan sonuncusu yeni iPad 3’ün önümüzdeki 3-4 ay içinde piyasaya çıkacağını işaret ediyor. Aslına bakarsanız, bunu iddia veya dedikodu olarak ortaya sürmek ne kadar doğru, tartışmak gerek. Apple’ın iPad ve iPad 2’yi iddia edilen zaman zarfında tanıtıp piyasaya sürdüğünü göz önünde bulundurursak, üçüncü nesil ürün için de benzer bir durum söz konusu oalcaktır.

Bu son iddiaya göre iPad 3’ün bileşenlerini üretmekten sorumlu olan şirketler parçaları, birleştirilmesi amacıyla OEM şirketlerine göndermeye başladı. ÖTe yandan mevcut nesil tabletin üretimi için gerekli parçaların üretimi ve sevkiyatı da azalıyor. Dördüncü çeyrekte 14-15 milyon iPad 2’nin üretilmesi planlanıyor, ancak 2012’nin birinci çeyreğiyle birlikte bu rakamın 4-5 milyon seviyesine ineceği tahmin ediliyor.

Foxconn’un iPad 3’ün üretimine ocakta başlayacağı ve üretim hacmini şubatta arttıracağı öngörülüyor. Tedarik zincirindeki kaynaklar 2012’nin ilk çeyreğinde 9.5 milyon ile 9.8 milyon arasında gelecek nesil iPad üretiminin gerçekleşeceğini işaret ediyor. Aynı kaynaklar 2011 genelinde toplam 40 milyon iPad 2 üretiminin gerçekleşmiş olacağını öngörüyor.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER