Teknoloji

iPad 3 daha küçük bir dok konnektörüyle gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPhone 4S’in piyasaya çıkışıyla birlikte Apple dedikodularında odak noktası iPad 3’e kayacaktır. Macotakara blogunun güvenilir bir kaynaktan aldığı bilgilere göre Apple’ın iPad 2’den bir yıl sonra, yani önümüzdeki şubat veya mart aylarında tanıtıp piyasaya sunmayı amaçladığı gelecek nesil tabletinde daha küçük bir dok konnektörü bulunacak.

Sitenin iPad 3 bileşenlerine ait olduğunu iddia ederek yayınladığı fotoğraflar bu daha küçük dok konnektörünün varlığını gösteriyor. Görünüşe göre Apple 30 pinlik giriş ve elektriksel özellikleri koruyor, ancak boyut biraz daha küçültülmüşe benziyor. Aslına bakarsanız iPad 3 ile ilgili dedikodular sadece bu konnektörle sınırlı değil. iPad 2’de ekran güncellemesini pas geçen Apple’ın üçüncü nesil tabletle birlikte ekrana önemli bir güncelleme getirmesi bekleniyor. Bu noktada herkesin gönlünden geçen Retina Ekran tarzında birşey, yani yüksek çözünürlüklü ve piksel yoğunluğuna sahipi bir ekran.

Ne var ki, Macotakara’nın kaynağı sadece iPad 3’ün mevcut iPad 2’yle aynı boyutlara sahip olacağı bilgisini verebilmiş. Retina Ekranın varlığı konusundaysa herhangi bir ipucu veremiyor. Aynı kaynak iPad 3’ün üretim takviminin Çin Yeni Yılı tatili nedeniyle sıkışacağını, periyodun 22 Ocak tarihinden 28 Ocak tarihine kaydırılabileceğini belirtiyor. Yine de, üretimin ocak ayı sonu itibariyle başlayacağı tahmin ediliyor.

İlgili – Macotakara

İLGİLİ HABERLER