Teknoloji

iPad 3 daha kalın olacak, ana ekran tuşunu koruyacak – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, önümüzdeki çarşamba günü San Francisco’daki Yerba Buena Center’da düzenleyeceği basın toplantısıyla yeni model iPad’ini tanıtacak. Genellikle iPad 3 olarak anılan ve son çıkan dedikodulara göre iPad HD olarak da nitelendirilen bu tabletin çeşitli parçalarına ait olduğu ileri sürülen fotoğraflar MICGadget sitesi tarafından yayınlandı. Sitenin yayınladığı fotoğraflar Apple’ın çarşamba günü neyi tanıtacağı konusunda ciddi ipuçları veriyor.

Bildiğiniz gibi iPad’in üretimi Çin’de yapılıyor, bu nedenle sitenin eline doğru parçaların geçme ihtimâli bir hayli yüksek. Fotoğraflara bakıldığında iPad 3’ün ana ekran tuşu barındırmayacağı şeklindeki dedikodular boşa çıkıyor. iPad 3’te de ana ekran tuşu aynı yerde varlığını koruyor. Tasarım açısından iPad 3’ün iPad 2’den çok farkı olmayacak gibi görünüyor. Yine de, yeni model eskisinden çok az daha kalın olacak, ancak kavis artırılacağından cihaz daha ince hissedilebilir. Cihazın 16, 32 ve 64 GB’lık farklı kapasite seçenekleri bulunacak. Bu arada iPad 3’ün daha pahalı olacağına dair söylentilerin boş olduğu MICGadget tarafından da dile getiriliyor, bunda LTE modülünün olmayacak olmasının büyük payı olduğu belirtiliyor.

iPad 3’ün iPad 2’ye göre biraz daha farklı tasarıma sahip olması, özellikle arkada artırılan kavis nedeniyle iPad 2 için piyasaya çıkan kılıfların 2012 model tabletle uyum göstermeyebileceği söyleniyor. Tabii, Smart Cover’lar bunun dışında kalıyor, ne de olsa bu sadece önü kapatan bir kapak. Bu arada Apple, çarşamba günkü etkinliğin yapılacağı Yerba Buena Center’da da dış cephe giydirme çalışmalarına başlamış.

Apple’ın 7 Mart Çarşamba günü TSİ akşam 8’de başlayacak basın toplantısıyla ilgili detaylar anında Teknoblog’da olacak. Yeni iPad’den hemen haberdar olmak isteyenleri çarşamba akşamı buraya bekliyoruz.

Video: MICGadget sitesinden iPad 3 ile ilgili detaylar

İlgili – MICGadget

İLGİLİ HABERLER