Teknoloji

iPad 3 daha ince ve hafif batarya barındıracak, seri üretim 2012’nin ilk çeyreğinde başlayacak

iPhone 5 ile ilgili olarak her gün yeni bir dedikodu veya bilgi kırıntısı ortaya çıkarken, bir yandan da gelecek yıl beklenen iPad 3 ile ilgili daha fazla bilgi de tedarik zinciri sayesinde ortaya çıkıyor. Son bilgiler Apple’ın gelecek nesil tabletinin daha ince, daha hafif ve aynı zamanda daha uzun çalışma süresine sahip batarya modülleri kullanacağını gösteriyor. Geliştirilmiş bu bataryaların mevcut iPad 2’de bulunan batarya modüllerine göre yüzde 20-30 daha yüksek maliyete sahip olduğu belirtiliyor.

Taiwan Economic Times’a göre bu gelişmiş bataryalar Simplo Technology Co. ve Dynapack International Technology Corp. adlı Tayvan merkezli şirketler tarafından sağlanacak. iPad 3’te yer alacak bataryaların kalite ve emniyet standardı CTIA IEE 1625’nin gereksinimlerini karşılaması gerekiyor. Şimdiye kadar sadece bu iki şirketin bataryaları testleri geçmeyi başarabilmiş.

Bataryaların bu yılın dördüncü çeyreği içinde teslim edilmesi bekleniyor. iPad 3’ün seri üretimi ise 2012’nin ilk çeyreğinde başlayacak şekilde planlanmış durumda. iPad 3 ile ilgili herhangi bir resmi detay verilmiş değil, ancak gelecek nesil tabletin bu sefer yüksek piksel yoğunluğuna sahip Retina ekranı barındıracağı söyleniyor.

İlgili – Taiwan Economic Times

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER