Teknoloji

iPad 2’nin çıkışı haziran ayına mı kalacak?

Apple’ın satış ortaklarının elinde mevcut nesil iPad’ler tükeniyor olabilir. Ancak bu durum iPad 2’nin çıkışa hazır olduğu ve boş rafları doldurmayı beklediği anlamına gelmiyor. Bloomberg’in Yuanta’daki analistlere dayanarak verdiği habere göre, iPad 2’de yapılan son dakika değişiklikleri Hon Hai’deki üretimde bazı darboğazların oluşmasına yol açtı. Bu durumda ikinci nesil iPad’in çıkışı haziran ayına ötelenmiş oldu.

Vincent Chen ve Alison Chen adlı analistler yayınlamış oldukları raporlarında yeni üretim süreciyle birlikte yeni sorunların ortaya çıktığını, bunları çözmenin biraz zaman alacağını dile getirdi. Cupertino’da ne gibi tasarım değişikliklerinin yapıldığı bilinmiyor, ancak birçok işçinin tatile girdiği ay takvimi yılbaşısından önce ortaya çıkan bu gelişme gecikme endişelerini ateşlemiş durumda.

Eğer söz konusu dedikodular doğru çıkarsa ve iPad 2’nin çıkışı iki ay gecikirse, bu durum Motorola Xoom ve Samsung Galaxy Tab 10.1 gibi Honeycomb tabletlere ve HP’nin webOS tabanlı TouchPad’ine pazardan pay kapmaları için biraz zaman yaratılmış olacaktır. Android 3.0 tabletleri için muhtemel çıkış tarihleri nisan ve mayıs ayları olarak işaret ediliyor. iPad 2’nin haziran ayında çıkması Android Honeycomb tabletlerinin meydanı kısa bir süre için boş bulmalarını sağlayacaktır.

İlgili – Bloomberg

İLGİLİ HABERLER