Manşetler

iPad 2’de 1.2 GHz’lik çift çekirdekli işlemci ve yüzde 30-35 daha ince bir ekran bulunacak

Yeni haftaya taze bir iPad 2 dedikodusuyla başlıyoruz. Çin’de yayınlanan yeni bir analist raporu yakında tanıtılmasını beklediğimiz iPad 2 ile ilgili bilgiler aktarıyor. Her ne kadar bu raporda daha önce karşımıza çıkan bilgiler yer alsa da, ikinci nesil tabletin hangi işlemciyle çalışacağı daha ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor.

AppleInsider’ın Concord Securities analisti Ming-Chi Kuo’ya dayandırarak verdiği habere göre, yeni iPad ARM Cortex A9 1.2 GHz çift çekirdekli işlemci ve Imagination’ın SGX543 çift çekirdekli grafik işlemcisini barındıracak. Kuo’ya göre iPad’in çift bant 3G desteği sunan versiyonu satılmayacak. iPad 2’nin WiFi, GSM ve CDMA modellerinin farklı proje kimlik numaralarına sahip olduğunu belirten Kuo GSM iPad’in Infineon, CDMA iPad’in ise Qualcomm yongası barındıracağını iddia ediyor. Farklı tedarikçilerin kullanılmasıyla birlikte bileşen kıtlığı riskinin de azaltılacağı düşünülüyor. Daha önceki dedikodularla parallellik gösterecek şekilde, iPad 2’nin ana kamerasının çözünürlüğünün 1 megapiksel civarında olacağı, önde yer alacak FaceTime kamerasının da VGA çözünürlüğe sahip olacağı söyleniyor.

Yeni iPad’de daha fazla RAM olacak. Kuo, iPad 2’de orijinal iPad’in iki katı kadar ve iPhone 4’ünküne eşdeğer miktarda olacak şekilde 512 MB’lık RAM’in bulunacağını iddia ediyor. Ayrıca bu RAM 1066 MHz’lik çalışma frekansıyla daha fazla bellek bant genişliği sunmuş olacak. iPhone 4’ün bellek hızının 800 MHz olduğunu burada not düşelim. Ne var ki, iPad 2’de süper yüksek çözünürlüklü Retina ekran bulunmayacak. İkinci nesil iPad’in ekranı da 1024 x 768 çözünürlüğe sahip olacak. Apple çözünürlüğü arttırmak yerine panelin görüntüleme deneyimini ve inceliğini geliştirmeyi önceliğe almış durumda. iPad 2’nin ekranı iPad 1’in ekranına göre yüzde 30 ile 35 oranında daha ince olacak. Yansıtmasız özelliği sayesinde de ekranın gün ışığı altında da rahat bir şekilde görünmesi sağlanacak.

İlgili – AppleInsider
İlgili – MacRumors

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER