Teknoloji

iPad yenilendi, A13 Bionic işlemciyle şimdi daha hızlı

ipad 2021
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple Eylül etkinliğinde yeni ürün duyuruları iPad ile başladı. Giriş seviyesi olarak nitelendirebileceğimiz, en uygun fiyatlı iPad şimdi Apple A13 Bionic işlemciyle birlikte daha yüksek performans sunacak.

2021 model iPad, Apple’ın belirttiğine göre, önceki nesle göre yüzde 20 performans artışı sağlayan güçlü A13 Bionic çip ile donatılmış olarak geliyor. Bunun da, yeni iPad’in en çok satan Chromebook’a göre 3 kat ve en çok satan Android tablete göre 6 kat daha hızlı olmasını sağladığı belirtiliyor. Bu ek performans, kullanıcıların en hesaplı iPad’de gelişmiş uygulamaları ve oyunları sorunsuz bir şekilde çalıştırmalarını sağlayacak. A13 Bionic çipteki Neural Engine, iPadOS 15 ile gelen ve bir fotoğraftaki metinleri tanıyarak kullanıcıların bu metinler üzerinde işlem yapmalarına imkan veren Canlı Metin özelliği gibi yeni nesil yapay öğrenme özelliklerine de güç katıyor.

Yeni iPad’in en önemli özelliklerinden birisi de 12 megapiksel çözünürlüklü ön kamera. Yeni 12 MP Ultra Geniş ön kamera ve Neural Engine sayesinde iPad Pro’daki Center Stage, yani Ana Sahne deneyimi, kullanıcıların daha da çekici görüntülü görüşmeler yapabilmesi için şimdi iPad’de de sunuluyor. Kullanıcılar hareket ettikçe Ana Sahne özelliği süjeyi kadrajda tutmak için otomatik olarak pan yapıyor. Başkaları katıldığında kamera onları da algılıyor ve görüntüyü onları da konuşmaya katacak şekilde kolayca uzaklaştırıyor. Ana Sahne özelliği FaceTime’da olduğu gibi üçüncü taraf görüntülü arama uygulamalarında da görüntülü görüşmeleri daha doğal hale getiriyor. İster sevdiklerinizle hasret gidiyor ister iPad’inizi bir uzaktan öğrenim ortamında kullanıyor olun, Ana Sahne özelliği bağlanma deneyimini hiç olmadığı kadar çekici hale getiriyor.

9. nesil iPad, görsel açıdan seleflerine fazlasıyla benziyor. Yine 10.2 inç büyüklüğünde ekran var. True Tone ilk kez iPad’in etkileyici 10.2 inç Retina ekranına geliyor. Yeni, yükseltilmiş ortam ışığı sensörü, ekran içeriğini odanın renk sıcaklığına göre ayarlayan True Tone özelliğini destekliyor. Yeni iPad’deki True Tone resimlerin daha doğal görünmesini sağlıyor ve kullanıcılara tüm ışık koşullarında daha rahat bir görüntüleme deneyimi sunuyor.

8 megapiksel çözünürlüklü tek arka kamera, ekran çerçevesi ve ana ekran tuşu gibi unsurlar 2021 model iPad’de de mevcut. Kullanıcılar birinci nesil Apple Pencil ve Smart Keyboard da dahil olmak üzere eski aksesuarlarını bu tabletle birlikte kullanabilecek. Apple tasarımı değiştirmeyerek kullanıcılarına bu imkanı sağlayabildiğinin altını çizmeyi de ihmal etmedi.

ipad 2021Yeni iPad ABD’de 329 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. Bu fiyat karşılığında kullanıcılara 64 GB depolama alanı sunulacak. Öğrenciler içinse başlangıç fiyatı 299 dolar olacak.

2021 model iPad kutusundan iPadOS 15 yüklü olarak çıkacak. Tablet için gümüş ve uzay grisi olmak üzere iki renk seçeneği sunuluyor. Ön siparişe bugün açılacak olan yeni iPad’in önümüzdeki hafta itibarıyla kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

“iPad çalışmak, öğrenmek ve iletişim kurmak için hiç bu kadar vazgeçilmez olmamıştı ve en popüler iPad’imizde bugüne kadarki en büyük güncellemelerimizden birini yaptığımız için çok heyecanlıyız,” diyen Apple’ın Global Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Greg Joswiak sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni iPad, güçlü A13 Bionic, Ana Sahne ile daha çekici görüntülü görüşmeler ve iki kat daha büyük depolama alanıyla, olağanüstü hesaplı bir fiyata gelişmiş özellikler, çok yönlülük ve basitlik sunuyor.”

iPad 2021 Türkiye fiyatı ve aksesuar bilgileri

Apple’ın belirttiğine göre, yeni iPad bugünden itibaren ABD dahil 28 ülkede ve bölgede apple.com/tr/store ve Apple Store uygulamasından sipariş edilebilecek. 24 Eylül Cuma gününden itibaren satışa sunulacak.

iPad’in Wi-Fi modelleri 3899 TL ve Wi-Fi + Cellular modelleri 5399 TL başlangıç fiyatıyla, gümüş ve uzay grisi renk seçenekleriyle satışa sunuluyor. Yeni iPad’in en küçük kapasiteli modeli 64 GB, yani önceki nesle göre iki kat daha büyük depolama alanına sahip. 256 GB kapasiteli bir seçeneği de bulunuyor.

879 TL fiyatla ayrı satılan Apple Pencil (1. nesil) iPad (9. nesil) ile uyumludur. Basitleştirilmiş Çince Fransızca, Almanca, Japonca ve İspanyolca dahil 30’dan fazla klavye düzenini destekleyen Smart Keyboard 1499 TL karşılığı ayrıca satın alınabilir. iPad için Smart Cover ise siyah, beyaz ve İngiliz lavantası renk seçenekleriyle 429 TL fiyatla satışa sunuldu.

iPad için özel olarak tasarlanan işletim sistemi iPadOS 15, 20 Eylül Pazartesi gününden itibaren kullanıma sunuluyor ve yeni iPad bu sürüm ücretsiz yüklü olarak gönderiliyor. iPadOS 15, iPad mini 4 ve daha yeni modelleri, iPad Air 2 ve daha yeni modelleri, 5. nesil iPad ve daha yeni modelleri ve tüm iPad Pro modelleri için ücretsiz yazılım güncellemesi olarak kullanıma sunulacak.

İLGİLİ HABERLER