Teknoloji

iPad 2019 Touch ID ve kulaklık jakını koruyacak gibi

ipad 2019

Apple 2019 için yeni bir giriş seviyesi iPad modeli çıkarmayı planlıyor. Son gelen haberler bu yeni modelin tasarım açısından çok fazla değişikliğe sahip olmayacağını işaret ediyor. Yani, Touch ID ve 3.5 mm kulaklık jakı bir sene daha varlığını sürdürecek.

Mac Otakara‘nın haberine göre iPad 2019, 2018 model iPad’e çok benzeyecek. Ne var ki, boyut konusunda kafa karıştırıcı dedikodular geliyor. Bazı kaynaklar ekranın mevcut büyüklük olan 9.7 inçten 10 ya da 10.2 inç büyüklüğe çıkarılacağını söylüyor.

Bu durum iPad mini 5 için biraz daha alan açabilir. Apple’ın en küçük boyutlu iPad’ini de uzun zaman sonra, aynı tarihlerde yenileyeceği söyleniyor. Tanıtımın en erken bu ay içinde yapılabileceği belirtiliyor.

Yeni iPad mini’de tasarım açısından çok fazla değişikliğin olacağı tahmin edilmiyor. Bu durumda Apple, eski tasarımı en azından bir kez daha kullanacak demektir. Böylelikle fiyatlar da daha aşağı seviyelerde tutulabilir.

Bu ay içinde tanıtılacağına dair dedikoduların dışında, iPad 2019 modeliyle ilgili çok fazla ayrıntı yok. Apple, içerideki bileşenleri de biraz güçlendirecek ve geri kalan her şeyi olduğu gibi bırakacaktır.

Aynı zamanda yeni iPad, orijinal Apple Pencil ile uyumluluk taşımayı sürdürebilir. 2018 model iPad Pro‘lar ile birlikte Apple’ın tanıttığı yeni, kablosuz Apple Pencil modeliyle çalışmayabileceği söyleniyor.

Apple’ın elinde ne olursa olsun, yeni gelecek her türlü ürünle ilgili detayları Teknoblog’da size aktaracağız.

İLGİLİ HABERLER