Manşetler

Video: iPad (2018) Kutusundan Çıkıyor

ipad 2018 kutu açılımı

Apple 27 Mart tarihinde, ABD’nin Şikago şehrinde eğitim odaklı bir etkinlik gerçekleştirmişti. Bu etkinlikte 2018 model, 9.7 inç Retina ekranlı iPad ile tanışmıştık. iPad (2018) geçtiğimiz günlerde Türkiye’de satışa sunuldu ve test merkezimize de ulaştı. Çok yakında detaylı incelemesini Teknoblog’da bulacaksınız. Ancak öncelikle kutu açılımını gerçekleştiriyor, ilk turu birlikte atıyoruz.

2018 model iPad’in kutusundan çıkan bir Apple tabletinin kutusundan çıkanlardan farklı değil. Yepyeni iPad’in dışında USB-Lightning kablosu ve 10W USB güç adaptörü mevcut. Ayrıca test için gelen iPad, Wi-Fi + Hücresel model olduğu için, SIM kart çıkarma iğnesi de geliyor. Bu arada elimizdeki iPad’in 128 GB kapasiteli olduğunu belirtelim. Daha ucuza, 32 GB kapasiteli versiyonları da mevcut.

Tasarım bakımından iPad’in selefinden bir farkı bulunmuyor. Altın, uzay grisi ve gümüş renk seçenekleri mevcut. Bunun dışında 9.7 inç Retina ekran ile önü kaplayan camın arasında yine boşluk mevcut. Apple 2018 model iPad’i ilk kez tanıttığında, aradaki bu boşluğun, tabletin yeni özelliklerinden bir tanesi olan Apple Pencil ile kullanımı nasıl etkileyeceğini merak ediyorduk. İlk gördüğümüz kadarıyla, ekran ile camın birleşik olduğu iPad Pro tabletlerden çok farklı bir durum yok. Fiziksel bir kağıda yazı yazıyor ya da çizim yapıyor hissini vermeyi başarıyor. Avuç içi reddetme özelliği olduğu için de avuç içinizi ekrana dayayıp, doğal biçimde yazı yazabilirsiniz. Detaylı incelemede Apple Pencil deneyimine yakından bakacağız.

iPad’in 2018 modelinde Apple A10 Fusion işlemci bulunuyor. Bu işlemci iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ta gördüğümüz işlemciyle aynı. Çoklu görev performansı ve artırılmış gerçeklik uygulamalarında daha iyi bir performans sunacağı Apple tarafından söylenmişti. İncelemede dikkat edeceğimiz ayrıntılardan bir tanesi de bu olacak.

iPad’de iOS 11 yüklü olarak geliyor. Eğer elinizde iOS 11 yüklü bir iPhone veya başka bir iOS cihazı varsa, kurulumu o cihazın yardımıyla biraz daha hızlı biçimde yapabilir, en azından Wi-Fi ayarlarını mevcut cihazdan aktarabilirsiniz. Eğer isterseniz, kurulum esnasında Touch ID parmak izi okuyucusunu da kurabilirsiniz. Kurulumu tamamladıktan sonra ana ekrana baktığımızda Apple’ın Pages, Keynote, iMovie gibi birçok uygulamasını yüklü olarak sunduğunu görüyoruz. Daha fazlasını App Store’dan indirebilirsiniz.

Şimdi burada bir virgül koyalım. 2018 model, 6. nesil 9.7 inç Retina iPad ile ilgili detayları çok yakında gerçekleştireceğimiz incelemeye bırakalım. İyi seyirler!

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER