Teknoloji

Daha ucuz fiyatlı 2017 model iPad satışları artırdı

ipad 2017 inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ipad 2017Apple’ın işleri yıllardır rekor seviyede gelirler ve kârlar getirmeye devam ediyordu. Ancak geçen yılın ikinci çeyreğinde uzun yıllar boyunca süren büyüme sona ermişti. Şirketin yeni açıkladığı üçüncü mali çeyrek yıl rakamları ise, şirketin kaybettiği momentumun bir kısmını geri kazandığını gösteriyor. Şirketin gelirleri yıldan yıla yüzde 6 oranında artarken, kâr da 2016’nın aynı dönemine göre yüzde 12’lik artış gösterdi.

Apple’ın işleri yeniden toparlamasına katkıda bulunan ürünlerin başında iPad geliyor. iPad satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15’lik artış gösterdi. Gelirin sadece yüzde 2 oranında artmasıysa, Apple’ın 1599 TL’lik başlangıç fiyatıyla Türkiye’de de satışa sunduğu 2017 model iPad’in satışlarının iPad Pro’nun yeni modellerine göre daha etkili olduğunu gösteriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
iPad (2017) İncelemesi

Geçtiğimiz haftalarda incelemesini gerçekleştirdiğimiz 2017 model, 9.7 inç Retina ekranlı iPad bizim de beğenimizi kazanmıştı. Bu tablet sayesinde düzgün bir Apple tableti isteyenler için makul bir yol ortaya çıkmıştı. Son finans raporu açıklanıncaya kadar, iPad satışları düzenli olarak yıldan yıla azalma gösteriyordu.

iPhone ve Mac satışları yıldan yıla artış gösterdi. Toplamda Apple, Nisan-Haziran 2017 arasında, geride kalan üç aylık dönem içinde 45.4 milyar dolar gelir ve 8.7 milyar dolar kâr elde etti. Büyümede en büyük etkiyi Servisler ve Diğer Ürünler birimi yaptı. Bu ürünler ve servisler kaleminin gelirleri geçen yılın aynı dönemine yüzde 20’den fazla artış gösterdi. App Store, Apple Music ve bulut depolama işleri ise servisler çatısı altında geliri en çok artıran kalemler oldu. Apple Watch, AirPods ve Beats kulaklıkları da Diğer Ürünler kategorisinin öne çıkanları oldu.

Çin de Apple’ın önem verdiği pazarlardan bir tanesi. Geçtiğimiz son birkaç yılda bu bölge şirketin büyümesinde önemli rol oynamıştı. Geçtiğimiz yıl yerel telefon üreticilerinden gelen rekabetin artmasıyla birlikte gelirlerde azalma meydana gelmişti. Son rakamlar bu eğilimin devam ettiğini gösteriyor.

Apple’ın Çin’deki satışları geçen çeyreğe göre yüzde 25 azalırken, yıldan yıla da yüzde 10 düşüş görüldü. Bu durum Çinliler’in yeni iPhone’u beklediği şeklinde yorumlanıyor. Neyse ki, fazla beklemeyecekler. Önümüzdeki eylül ayında yeni iPhone’u büyük ihtimalle göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER