Teknoloji

iPad 2 stoklarındaki sıkıntı giderilmeye başlandı

img_9865Apple’ın iPad 2’si iki ayı aşkın bir zamandır dünya piyasasında, ancak stoklardaki sıkıntı hâla devam ediyor. Yurtdışında çevrimiçi siparişlerin 1-2 hafta sonra teslim edildiğine dair haberler çıkarken, Türkiye’de de istenen iPad 2 çeşidini bulmak o kadar kolay değil.

Söz konusu stok sıkıntısıyla ilgili olarak Foxconn’dan LG Display’e kadar herkes suçlandı. Neyse ki, söz konusu sıkıntının sonuna gelinmiş olabilir. Sterne Agee adlı şirketin piyasa analistlerinden Shaw Wu, Apple’ın üretimle ilgili yaşadığı dertlerin çözüme ulaşmaya başladığını ve daha fazla tabletin piyasaya sürülebileceğini öne sürdü.

Wu iPad 2’nin istenilen miktarda piyasaya sürülmesinin gecikmesine neden olan tedarikçiler konusunda herhangi bir ipucu vermedi. Yine de, üretim tesislerini yeni makinelerle donatmak ve çeşitli noktalardaki üretim hatlarını dönüştürmekle sıkıntının giderilmesi adına büyük adımların atılmış olduğunu dile getirdi.

Analist, Apple’ın ikinci çeyrekte ulaşmayı düşündüğü ay başına 3-4 milyon birim ürün üretim hedefi için daha yolu olduğunu belirterek sözlerini noktaladı. Bu arada Apple’ın 17 milyon iPhone satması hedefleniyor. Wu’nun tahminine göre Apple iPhone’un güncellenmiş versiyonunu bu yılın ilerleyen zamanlarında piyasaya sürmüş olacak.

İlgili – AppleInsider

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER