Manşetler

iPad 2, iPhone 5 ve 2011 model Apple TV ile ilgili yeni dedikodular

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın cihazlarıyla ilgili dedikodular şu sıralar bir hayli fazlalaştı. Steve Jobs’un sahneye çıkıp ikinci nesil iPad’i tanıtmasını beklediğimiz şu günlerde bu kadar çok dedikoduyu size aktarmamız aslında oldukça normal. Bu dedikodu kervanına Engadget da iddialarıyla katıldı. Apple’ın ürünleriyle yakından ilgili bir kaynaktan iPad 2, iPhone 5 ve yeni Apple TV’nin ikinci nesli ile ilgili bilgiler bu teknoloji blogu tarafından yayınlandı.

Engadget’ın aktardığı bilgiler içinde en dikkat çekici olanları Apple’ın çift çekirdekli ARM Cortex A9 tabanlı A5 sistem üstü yongasına geçiş yapacak olması ve üretilecek yeni iPad ve iPhone’larda Qualcomm üretimi, hem GSM hem de CDMA destekli (LTE desteği yok) radyo yongasının kullanılacak olması.

iPhone 5’in tamamen yeni bir tasarımla karşımıza çıkacağı söyleniyor. “Yeni bir yaklaşımla” geliştirildiği söylenen bu ürünün Apple’ın yerleşkesinde test edilmeye bile başlandığı söyleniyor. Bu yeni akıllı telefonun önümüzdeki yaz aylarında, haziran sonu ya da temmuz başında yurtdışında, ağustos sonu ya da eylül ayı içinde de Türkiye’de satışa çıkmasını bekliyoruz.

iPad 2’nin piyasaya çıkışının ise daha önce tahmin edildiği gibi nisan ayında olacağı söyleniyor. Daha ince ve daha göz alıcı bir tasarıma sahip olması beklenen yeni iPad’de Retina ekranlara benzeyecek, ancak onunla tamamen aynı olmayacak şekilde yüksek çözünürlüklü bir ekranın bulunması bekleniyor. Bunun yanında hem önde hem de arkada kamera, bunun getirisi olarak FaceTime desteği ve SD kart yuvası da iPad 2’de bulunacak. Öte yandan iPad 2’de de  yukarıda belirttiğimiz gibi Qualcomm yongaseti ve Apple A5 işlemcisi bulunacak.

2011 model Apple TV’de de A5 yongasının bulunacağı ve bu sayede cihazın 1080p HD videoları kesintisiz bir şekilde oynatacağı söyleniyor. Apple TV’nin lansman döngüsünde sırası eylül ayında, iPod’larla birlikte geliyor. Demek oluyor ki, bu yeni Apple TV ile tanışmak için Eylül 2011’i beklememiz gerekecek.

Engadget’ın güvenilir kaynaklara dayanarak aktardığı bu bilgiler daha önce ortaya saçılan bilgilerle tutarlılık gösteriyor. SD kart yuvasını ise daha önce pek duymamıştık. Öte yandan diğerleri çift çekirdekli mobil işlemci taşıyan akıllı telefon ve tablet işine girerken Apple’ın bundan geri kalmasını bekleyemezdik. Yine de, Apple’ın yanlış bilgi sızdırmasıyla da ünlü olduğunu unutmayalım ve dedikodulara her zaman şüpheyle yaklaşalım.

İlgili – Engadget

Görsel – Engadget

İLGİLİ HABERLER