Teknoloji

iPad 2, iPhone 4, iPhone 3GS gibi 3G destekli Apple cihazlarının Almanya satışlarına kısıtlama

Apple, 3G destekli bazı cihazlarının Almanya’daki çevrimiçi mağazası üzerinden satışını durdurdu. Bunların arasında iPhone 4 ve iPad 2’nin WiFi+3G modeli de yer alıyor. Meydana gelen bu durum Motorola Mobility’nin geçen yılın sonunda Almanya’da Apple’a karşı kazandığı 3G/UMTS patent davasının arkasından geldi, dün Motorola’nın kazandığı iCloud’ı ilgilendiren patent davasıyla bu hamlenin bir bağlantısının olmadığı söyleniyor.

Satış durdurma hamlesi Apple’ın 3G destekli iPhone 4S cihazını kapsamıyor. Çünkü Apple, iPhone 4S’ten önceki cihazlarında Infineon’un kablosuz bağlantı donanımını kullanırken, iPhone 4S ile birlikte Qualcomm’un GSM/CDMA hibrid radyo donnaımını kullanmaya başlamıştı. Aslında o radyo donanımı da Samsung’un patent ihlâl suçlamalarıyla karşı karşıya.

Apple konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Bazı iPad ve iPhone modelleri Apple’ın Almanya’daki çevrimiçi mağazasında bulunmasa da, müşteriler bunları perakende mağazalarımızdan veya yetkili satıcılardan edinebilir. Apple bu kararı temyize götürüyor, çünkü Motorola bu patenti, yedi yıl önce bir standart endüstri patenti olduğunu deklare etmesine rağmen, Apple’a makul koşullarda lisanslamayı sürekli reddediyor.”

İlgili – FOSS Patents

İLGİLİ HABERLER