
Apple ile ilgili dedikodulara bugün bir yenisi eklendi. Kaynakların iddiasına göre Apple iPad 2 için envanter kontrol moduna geçti, yani gelecek yıl çıkacak iPad 2 için hazırlanmaya başladı. Bu durum iPad 2 için 9.7 inç’lik ekran üreten panel üreticilerinin teslim ettikleri ekran sayısında daralmaya neden olabilir.
Samsung Electronics, LG Display ve CMI iPad 2 için panel üreten şirketler arasında yer alıyor. DigiTimes’a göre Apple’ın elinde 15-16 milyon kadar iPad 2 üretecek kadar parça bulunuyor, bu da tedarik zincirinde 4-5 milyon kadar iPad 2 tabletin kalmasını sağlayabilir. Ekim ayında Apple’ın Samsung’dan sipariş ettiği ekran sayısını 2 milyona indirdiğini, CMI’den siparişlerin 700 binden 350 bine, LG’den ise 3 milyondan 2.5 milyona düşürülmesinin beklendiği söylenmişti.
Haberleri Kaçırma!
- Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve Top Stories'de bizi daha sık gör.
DigiTimes’ın kaynakları iPad 2 için sipariş edilen ekran sayısında azalma olduğunun altını çizerken bir taraftan da gelecek nesil iPad için panel üretiminin arttırılmaya başlandığına dikkat çekiyor. iPad 3’te yer alması beklenen daha yüksek çözünürlüklü ekranın gelecek nesil iPad’in üretimi sırasında sıkışmaya neden olabileceği söyleniyor. Gelecek nesil iPad için yeni panellerin teslimatına bu ay veya gelecek ay başlanacağı tahmin ediliyor.
İlgili – DigiTimes
Bu fırsatlar ilginizi çekebilir
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.







