Teknoloji

iPad 2 gelecek hafta tanıtılacak mı?

Bazı kaynakların aktardığı bilgilere göre Apple iPad 2’yi gelecek hafta iOS 4.3 için düzenleyeceği özel bir etkinlikte görücüye çıkaracak. Mevcut iPad’in takipçisi olacak yeni cihaza dair dedikodu tufanı aylardır sürüyor ve kaynaklar bu cihazın 2-9 Nisan arasında ABD’de piyasaya çıkacağını tahmin ediyor.

iPad 2’nin ne gibi teknik özellikler taşıyacağı şu an için tabii ki kesinlik kazanmış değil. Ancak mevcut iPad’de bulunan Apple A4 yerine A5 işlemcinin kullanılacağı belirtiliyor. Bunun yanında cihazın arkasında bir hoparlör ızgarasının bulunacağı, MiniDisplay portu barındıracağı tahmin ediliyor. iPad 2’nin genel görüntüsünün küçük kardeşi iPod touch 4G’ye daha yakın olduğu da belirtilenler arasında.

Kaynakların işaret ettiği etkinliğin ise iOS geliştiricilerine yönelik olacağı ve bu platformun bir sonraki iterasyonu hakkında konular içereceği konuşuluyor. Şu anda tablet pazarının tartışmasız lideri olan iPad’in yeni versiyonu herkes tarafından bekleniyor. Birçok kişi için mükemmel bir yılbaşı hediyesi olan birinci nesil iPad’den sonra ikinci nesil iPad 2 de yaz aylarının favori hediyesi olabilir.

İlgili – MacNotes

İLGİLİ HABERLER