Manşetler

Apple’ın klasik iPad’i için bu yıl heyecan verici yenilikler görebiliriz

apple ipad
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

14.1 inçlik bir iPad modeli etrafında dönen söylentiler değişti. Tedarik zinciri analisti Ross Young, geçen hafta, muhtemel cihazın iPad Pro altında sunulacağını ve mevcut 12.9 inç iPad Pro’da bulunana benzer şekilde Mini LED / ProMotion ekranla donatılacağını tahmin etmişti. Ancak şimdi Young, MacRumors’un haberine göre, 14.1 inç tabletin Mini LED’e veya 120 Hz uyarlanabilir yenileme hızı ekranına sahip olmayacağını öne sürüyor. Görünüşe göre iPad 10. nesil ile heyecan verici yenilikler yolda.

Yelpazenin diğer ucunda ise, şu anda 7199 TL’den başlayan fiyatlarla satılan ve 10.2 inç ekrana sahip olan giriş seviyesi iPad’in modern bağlantı ve teknik özelliklerle ciddi bir yükseltme alacağına dair söylentiler var.

Pro özelliklere ve son teknoloji ekrana sahip olmayan 14.1 inçlik bir iPad ilk başta biraz kafa karıştırıcı görünüyor. Halbuki en büyük ekranı ve tüm üst düzey özellikleri ileri düzey kullanıcıların istemesi daha anlamlı geliyor. Ancak Apple, kısa süre önce iPadOS 16 için Stage Manager adlı yeni bir çoklu görev özelliği duyurdu. Bu özellik aynı anda birden fazla pencerede rahatlıkla çalışmaya izin veriyor ve en büyük verimi daha büyük ekranlarda verecektir. Daha fazla ekran alanına sahip olmak kişiler için 12.9 inç iPad Pro yerine daha büyük ekranlı ve daha ucuz bir alternatif fazlasıyla memnun edici olacaktır.

Apple’ın 14.1 inçlik ekrana maksimum seviyede bir ekran yerleştirmeme kararının bir kısmı, tedarik zinciri hususlarıyla ilgili olabilir. 12.9 inç iPad Pro’nun teslimat sürelerine bakıldığında, Apple’ın Mini LED donanımlı tablete olan talebi karşılamakta zorlandığı görülüyor. Şirketin web sitesi, büyük ekranlı iPad Pro’nun temel modelini almanın iki haftadan daha uzun süreceği tahmininde bulunuyor. 11 inçlik versiyonu yarın teslim almak mümkün oluyor. Benzer bir durum Mini LED ekrana sahip MacBook Pro’nun bazı yapılandırmaları içinde gözleniyor.

iPad 10. nesil daha büyük bir ekrana sahip olacak

Apple’ın giriş seviyesi iPad’i için Mini LED panellerin tedariki muhtemelen bir süre için sorun olmayacaktır. Ancak 9to5Mac tabletin bu yıl içinde yenileneceğini ve bunun 2360 x 1640 ekran (mevcut iPad Air’deki ekran ile aynı çözünürlük) içereceğini öne sürüyor. Mevcut modelin ekranı 2160 x 1620 olduğundan, ekran biraz daha büyüyecek gibi görünüyor.

Ayrıca 9to5Mac, yükseltilmiş yeni iPad’in Lightning yerine USB-C konektörüyle mevcut diğer tüm iPad modellerine katılacağını ve 5G özelliklerine sahip olacağını bildiriyor. Bunlara ek olarak, mevcut modeldeki A13’e göre bir artış niteliğinde, Apple’ın A14 yongasına da sahip olacağı bildiriliyor. İlgili haber, şirketin tabletin tasarımını yetenekleriyle birlikte güncelleyip güncellemeyeceğinden bahsetmiyor, ancak gerçekten yeni bir ekran ve bağlantı noktası alıyorsa, gövdesi de büyük ihtimalle değişecek ve daha üst seviyedeki Apple tabletleriyle uyumlu hâle gelecektir.

iPad Pro serisine gelince, Bloomberg’den Mark Gurman geçen hafta, bu tabletlerin yıl bitmeden yenileneceklerini tahmin etmişti. En son iPad Pro’lar Nisan 2021’de tanıtılmıştı. Beklenti, yeni Pro tabletlerin Apple’ın WWDC’de duyurduğu M2 çipini alacak olmaları üzerinde yoğunlaşıyor. Geçen yılki söylentiler, 11 inç iPad Pro’nun da Mini LED ekrana sahip olacağını gösteriyordu, ancak son zamanlarda bunlar da tersine döndü gibi görünüyor. Young ve ünlü analist Ming-Chi Kuo, daha küçük ekranlı iPad Pro’nun ilerleme kaydetmeyeceğini tahmin ediyor. Apple’ın iPadOS’e getireceği “masaüstü sınıfı” yükseltmeler, masaüstü sınıfı bir işlemci yükseltmesiyle iyi sonuçlar verecektir, ancak bu, tam olarak en heyecan verici yükseltme olmayacaktır. Görünüşe göre, giriş seviyesindeki iPad sadece bununla yetinmek zorunda kalacak.

İLGİLİ HABERLER