Teknoloji

10. nesil iPad ile bir devir kapanabilir

10. nesil iPad

Kalın ekran çerçevesine, Touch ID ana ekran tuşuna ve LCD ekranın varlığına rağmen, standart iPad hâlâ Apple’ın en popüler iPad modellerinden biri olmaya devam ediyor. iPhone 11’de kullanılan A13 Bionic işlemciyle ve Apple Pencil ile gelen 9. nesil iPad, geçtiğimiz sonbaharda tanıtılmıştı. Yeni bir habere göre, iPad 10. nesil de aynı tasarım yaklaşımını devam ettirecek. Ancak bu modelle birlikte bir devir sona erecek gibi görünüyor.

“@dylandkf” rumuzlu Twitter kullanıcısına göre, 2022’de piyasaya çıkacak yeni iPad’in tasarımında da bir değişiklik olmayacak. Dylan Apple’ın yine 10.2 inç büyüklüğünde bir LCD ekran tercih edeceğini iddia ediyor.

Tasarımda değişiklik olmasa da, teknik özellikler tarafında bir iyileştirmeden söz etmek mümkün olacak. Dylan’a göre yeni iPad’in kalbinde Apple’ın A14 Bionic işlemcisi bulunacak. Söz konusu işlemci iPhone 12 serisinde de mevcut. 5G, Bluetooth 5.0 ve Wi-Fi 6 desteği de 2022 model iPad’in özellikleri arasında sayılıyor.

Apple’ın 10. nesil iPad’in ABD’deki başlangıç fiyatını değiştirmesi beklenmiyor. 9. nesil iPad hâlihazırda ABD’de 329 dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. Tabletin 2022’nin sonbaharında iPhone 14 serisiyle birlikte tanıtılması da beklentiler arasında yer alıyor.

Dylan’a göre, Apple 2022’de yapmadığı tasarım değişikliğini 2023’te gerçekleştirecek. Şirketin 2023 model iPad ile birlikte Touch ID tuşundan vazgeçip ekran çerçevesini de incelteceği söyleniyor. Kısacası iPad 10. nesil ile birlikte Apple’ın tablet portföyünde bir dönemin sonu gelebilir. Bu iddianın doğru olup olmadığını görmek için biraz uzun bir süre boyunca beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER