Teknoloji

iOS’teki Google Workspace kullanıcılarını memnun edecek Office yeniliği

google workspace

İşletmelerin Google Workspace üzerinden ortak çalışması, Microsoft Office ile var olan entegrasyonun genişletilmesiyle birlikte daha düzgün hâle geliyor. Google, ortak çalışma araçlarını kullanan kullanıcıların iOS cihazlarında Microsoft Office dosyalarını doğrudan düzenleyebileceklerini duyurdu. Ve bunu yaparken herhangi bir dosya türü dönüşümü yapmaları gerekmeyecek.

Bu demek oluyor ki, Google Dokümanlar, Google Hesap Tabloları veya Google Slaytlar gibi Workspace araçlarını kullananlar, dosyalarını MacBook’lar, iPad’ler ve iPhone’larda Office dosyalarını düzenleyebilecek, ortak çalışma yapabilecek veya yorum ekleyebilecek.

Konuyla ilgili blog yazısında Google, iOS Office uygulamasına düzenleme imkanını getirerek kullanıcıların Google Workspace’in ortak çalışmaya dayalı ve yardımcı özelliklerini iOS cihazda çalışırken Microsoft Office dosyalarında kullanabileceklerini söylüyor.

Artık iPhone ve iPad kullanıcıları Google Dokümanlar, Hesap Tabloları ve Slaytlar’ı kullanarak MS Office dosyalarını düzenleyebilir, yorumlayabilir ve üzerinde iş birliği yapabilir. Ek olarak, bu yenilik dosya eklerini indirme ve e-posta ile gönderme ihtiyacını azaltırken kullanıcıların paylaşım seçeneklerini ve kontrollerini geliştirmelerine olanak tanıyor.

iOS’teki Google Workplace’te yeni özellik tarafından desteklenen Office dosya türleri arasında .doc, .docx, .dot, .xls, .xlsx, .xlt, .xlsm ve .ppt, .pptx, .pps, .pot dosyaları bulunuyor.

iOS’te Google Workspace’teki Microsoft Office dosyalarını kullanma

iOS cihazında Google Workspace’i kullanırken MS Office dosyalarını şu şekilde açabilir, ekleyebilir, düzenleyebilir ve dönüştürebilirsiniz:

  • Google Productivity uygulamasındaki MS Office dosyasına dokunarak Google Dokümanlar, E-Tablolar veya Slaytlar’da bir Office dosyası açın.
  • Bir dosyayı açmak ve düzenlemek için iOS cihazınızda Dosya aç‘ı tıklatmanız yeterlidir. Daha sonra, düzenlemek istediğiniz kelimeye iki kez dokunun veya doğrudan Google Dokümanlar’daki Düzenle bağlantısını tıklayın. Düzenlenecek metni seçmek için mavi işaretçileri kullanabilirsiniz.
  • Google Drive’a bir Office dosyası eklemek, Google Drive uygulamasını açıp artı işaretine ve Yükle‘ye tıklayarak yapılabilir. Yüklenecek dosyayı bulun ve üzerine dokunun.
  • Uygulamayı açıp dönüştürülmesi gereken dosyanın yanındaki seçenekler menüsünü tıklayarak Office dosyalarını Google dosyalarına dönüştürebilirsiniz. Farklı kaydet‘i tıklayın ve ardından Google Dokümanlar, Google Hesap Tabloları veya Google Slaytlar’ı seçin.

Yeni Office düzenleme özelliğinin, daha sınırlı bir işlevselliğe ve iş birliği yeteneklerine sahip olan QuickOffice’in yerini alması muhtemel görünüyor.

Bu özellik, geçen yıl web’de ve iki ay önce Android cihazlarda kullanıma sunuldu ve şimdi Workspace Essentials, çeşitli Business ve Enterprise kullanıcı kategorileri ve temel G-Suite kullanıcıları tarafından kullanılabilir. Kullanıcıların, bu yeni özellikleri kullanabilmek için Google Drive sürümlerini güncellediklerinden emin olmaları gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER