Manşetler

iOS zararlı yazılımı 225 binden fazla Apple Kimliğini çaldı

keyraider-iphone-010915

Bir iPhone’u jailbreak etmek kullanıcılara istedikleri uygulamaları çalıştırmayı veya kullanıcı arayüzlerini kullanma imkanı tanıyor. Bununla birlikte belirli riskleri de beraberinde getiriyor. Örneğin uygulamalara telefonunuzu normalden daha fazla şekilde kontrol imkanı sağlamış oluyorsunuz.

Ve yine ne yazık ki, bazı kullanıcılar bunu zor olan yoldan deneyimleme talihsizliğini yaşıyor. Araştırmacılar KeyRaider rumuzunu taşıyan bir iOS zararlı yazılımı tespit ettiler. KeyRaider şimdiye kadar jailbreak edilmiş cihazlardan 225 binden fazla Apple Kimliğini çaldı.

Bu zararlı yazılım kullanıcılara kendi uygulamalarını doğrudan yükleme ve paylaşma imkanı sunan Çinli uygulama depolarının avantajından faydalanıyor. Eğer kodu indirme gafletinde bulunduysanız, Apple hesap bilgilerinizi çalmak veya telefonunuzu fidye için rehin tutmak gibi girişimlerde bulunabilir.

Saldırı sadece jailbreak edilmiş sürümle çalışan iOS cihazlarını etkiliyor. Eğer jailbreak edilmemiş bir iPhone, iPad veya iPod touch kullanıyorsanız, paniklemenize gerek yok. Ancak Çin ve bunun gibi diğer gelişmekte olan ülkelerde jailbreak işlemleri oldukça yaygın, bu da KeyRaider’ın potansiyel hedeflerinin epey fazla olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER