Manşetler

iOS ve Android için Instagram 3.0 güncellemesi yayınlandı, Fotoğraf Haritalama özelliği geldi

Popüler fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram’ın iOS ve Android versiyonlarının her ikisi de güncellendi. 3.0 versiyon numaralarını taşıyan yeni Instagram uygulamalarıyla birlikte Fotoğraf Haritalama adı verilen yeni bir özellik sunuluyor. Bu özellik kapsamında Instagram üzerine yüklenen ve coğrafi etiket taşıyan fotoğraflar bir harita üzerinde gösterilecek. Bu sayede Instagram kullanıcılara nereye gittiklerini ve oralarda neler yaptıklarını daha düzgün şekilde göstermiş olacak.

Instagram’ın 3.0 versiyonuna geçiş yaptıktan hemen sonra uygulamayı açtığınızda daha önce Instagram üzerinden paylaştığınız ve konum bilgisi de içeren fotoğraflardan hangilerinin Fotoğraf Haritası içinde yer alacağına hangilerinin yer almayacağına tek tek karar verme şansına sahipsiniz. Bununla beraber, Instagram üzerine yüklediğiniz fotoğraflarda coğrafi etiketleme işlevini kapatarak Fotoğraf Haritalama özelliğini tamamen devre dışı bırakmak da mümkün.

3.0 versiyonuyla birlikte Instagram yüklenen fotoğraflardaki konum bilgilerini daha verimli bir şekilde kullanmaya başlıyor. Bundan sonraki adımda daha da özele inilebilir, belirli konum ve mekanlarda bulunmuş olan kişilerin Instagram’a yükledikleri fotoğraflar bir araya getirilerek oraya özel kullanıcı albümleri otomatik olarak oluşturulabilir. Aynı şekilde konser, spor müsabakası gibi etkinlikler için de özel albümler rahatlıkla oluşturulabilir.

iTunes App Store ve Google Play Store üzerinden yayınlanan Instagram 3.0 ile birlikte Fotoğraf Haritalama özelliğinin yanı sıra yenilenmiş profil ve yükleme ekranları, fotoğraf kaynaklarında sonsuz kaydırma, uygunsuz yorumları şikayet etme ve her zaman olduğu gibi hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri sunuluyor.

Galeri: Instagram 3.0 Ekran Görüntüleri
[nggallery id=1010]

İlgili >> iTunes App Store, Google Play Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER