Teknoloji

iOS ve Amazon kullanıcıları Android kullanıcılarına göre uygulama içinde para harcamaya daha meraklı

Flurry adlı bir araştırma şirketinin yaptığı son araştırma iTunes App Store, Amazon Appstore ve Google Play mobil uygulama mağazalarını ve bunların müşterilerinin uygulama içinde ödeme yapmaya ne kadar ilgili olduklarını mercek altına aldı. Mobil araştırma ve reklam şirketinin bulgularına göre App Store içinde yapılan kullanıcı başına 1 dolarlık uygulama içi harcamaya karşılık Amazon Appstore’da 89 sent, Google Play’de ise 23 sentlik uygulama içi harcama yapılıyor.

Araştırma şirketi bu rakamları elde ederken her üç mağazada da bulunan ve temel iş modelleri uygulama içi satın almaya dayanan popüler uygulamaları ele almış. Bu uygulamaların toplamda günlük 11 milyon kullanıcıya ulaştığı tespit edilmiş. Gelirler ise ocak ortasından şubat sonuna kadar olan dönemde takip edilmiş. Rakamların çok sürpriz olduğu söylenemez. Daha önce gerçekleştirilen çeşitli araştırmalar da iTunes App Store’un Google Play’den daha fazla uygulama içi gelir getirdiğini göstermişti.

Yaklaşık 31 binlik bir uygulama büyüklüğüne sahip olan Amazon Appstore’un böyle dikkate değer bir tablo çizmesi şaşırtıcı. Bildiğiniz gibi Amazon’un uygulama mağazası Appstore Kindle Fire’da yüklü geliyor. Kindle Fire da içerik satın almaya ilgili kullanıcılar tarafından, yani para harcama konusunda çekinceleri olmayan kullanıcılar tarafından tercih ediliyor. Bu da Amazon Appstore’un uygulama içi satın alma performansının şaşırtıcı gelmemesine bir neden sayılabilir. Google Play’in performasının düşük çıkmasında Android’in uygulama için para vermek istemeyen kullanıcılar tarafından tercih ediliyor olmasının da payının olduğunu düşünüyoruz.

İlgili – Flurry

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER