Teknoloji

iOS uygulamaları BlackBerry PlayBook’ta çalıştırıldı

RIM şu sıralar BlackBerry 10 ve bununla çalışacak gelecek nesil cihazlarıyla meşgul olsa da BlackBerry PlayBook tamamen dışlanmış bir cihaz gibi görünmüyor. CrackBerry Forum’un Businesscat2000 rumuzlu üyesi BlackBerry PlayBook ile başardıklarını gösteren birkaç video paylaştı. Videolara göre iOS uygulamalarını PlayBook OS’te çalıştırmış.

Businesscat2000’in iddiaları başlangıçta şüpheyle karşılaşmıştı, çünkü söz konusu olan şey iOS ile ilgili bir şeyi başka bir platformda çalıştırmaya girişmekti, ancak bu gayretli girişimci bizzat CrackBerry’den Kevin Michaluk tarafından gönderilen ve sadece iPhone’a özel bir uygulamayı BlackBerry PlayBook üzerinde sadece bir saat içinde çalışır hâle getirmeyi başardı. Aşağıdaki ilgili bağlantıda birkaç video var ve orada çeşitli iOS uygulamalarının PlayBook’ta nasıl çalıştırıldığı gösteriliyor.

Bu girişim BlackBerry PlayBook’un sadece Android tabanlı uygulamaları çalıştırmakla kalmayıp iOS tabanlı uygulamalara da ev sahipliği yapabileceğini gösteriyor. Ancak normal PlayBook tablet kullanıcılarının iOS uygulamalarını tablete indirip yüklemek gibi kolay bir yolu şu an için bulunmuyor. Ayrıca uygulamaların çözünürlüğü de artık iyice eskimiş olan 480 x 320, bu da iyi bir görsel deneyim sayılmaz, ancak bu şu an için çok da önemli bir ayrıntı olmamalı, ne dersiniz?

İlgili – CrackBerry

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER