Teknoloji

iOS uygulama güncellemeleri belirsiz bir nedenle yeniden yayınlanıyor

iphone indirim fırsatı

Eğer iPhone veya iPad’inizdeki onlarca uygulama beklenmedik güncellemelere ihtiyaç duyuyorsa, endişelenmeyin. Çünkü yalnız değilsiniz. Bazı nedenlerden dolayı Apple, son zamanlarda yayınlanmış uygulama güncellemelerini yeniden çıkarıyor. Bu nedenle kullanıcıların bazı uygulamaların en son uygulamalarını yeniden indirmeleri gerekiyor.

Bazı kullanıcılar bu ayın başından itibaren güncellemesi yayınlanmış çeşitli uygulamalar için yeniden güncellemenin çıkıldığını belirtiyor. Bu uygulamaların sayısı yüklenen ve son zamanlarda güncellenen uygulamaların sayısına göre değişiyor.

Bu güncellemelerin neden yeniden çıkarıldığı tam olarak belirtilmiyor. Ancak MacRumors sitesinin belirttiğine göre, bunun iOS 13.5 güncellemesiyle ortaya çıktığı ve bir hatanın uygulamaları etkilediği belirtiliyor. Bu hata nedeniyle bazı uygulamalar erişilemez hâle geliyor ve kullanıcılara da “Bu uygulama artık sizinle paylaşılmıyor.” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir mesaj çıkıyor.

Uygulamanın, ayarlarını kaybetmeden yeniden çalışmasını sağlamak için Ayarlar > Genel > iPhone Saklama Alanı bölümüne gitmek ve uygulamayı buradan boşaltıp yeniden yüklemek gerekiyor. Bu “artık sizinle paylaşılmıyor” hatasına tam olarak neyin yol açtığını bilmiyoruz, ancak iş kimlik doğrulama veya sertifikalandırma sorunu gibi görünüyor.

Uygulama güncellemelerini yeniden yayınlamak da bu hatayı çözebilir, ancak bu şu anda sadece bir teori. Sorun ne olursa olsun, uygulamayı güncellemek onun çalışmasında herhangi bir sıkıntıya yol açmıyor. Güncellemeleri yükleyin ve yolunuza devam edin.

İLGİLİ HABERLER