Manşetler

Apple iOS’te istemediğiniz uygulamaları gizlemenize izin verecek

ios uygulama gizleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ios uygulama gizleme

iOS kullanıcıları çok yakında cihazlarında yüklü olarak gelen, ancak pek kullanmadıkları uygulamaları saklama şansına sahip olabilir. Apple’ın gelecek iOS güncelleme planları arasında bunun yer aldığı bazı kod satırları sayesinde anlaşılıyor. Şu anda tek bilinmeyen bu özelliğin ne zaman herkesin kullanımına sunulacağı.

Bazı kod avcıları iTunes içinde Apple’ın iTunes meta bilgileri içinde şirketin kullanıcılara yüklü olarak gelen uygulamaları saklamalarına izin vereceğine dair bazı işaretlere rastladılar. Özellikle “isFirstPartyHideableApp” şeklindeki ibare Apple’ın kullanıcılara istemedikleri uygulamaları saklama imkanı tanıyacağı şeklinde yorumlanıyor.

Tim Cook daha önce kullanıcılara yüklü gelen iOS uygulamalarını kaldırma izni vermenin karmaşık bir durum olduğunu, çünkü bazı uygulamaların iPhone’daki başka bir noktaya bağlı olabileceğini söylemişti. Eğer bu uygulamalar kaldırılırsa telefonun bir başka noktasındaki işlevlerde aksama meydana gelebilir. Görünüşe göre, Apple bu uygulamaların kaldırılması yerine kullanıcıların gözü önünden saklanmasını bir seçenek olarak sunmayı düşünüyor.

iOS uygulama gizleme özelliği iOS 10’un bir parçası olabilir, bu da kullanıcıların en az birkaç ay bu özelliği beklemeleri gerekeceği anlamına geliyor. iOS 10’un ilk gösteriminin haziran ayındaki WWDC etkinliğinde yapılması ve final sürümün eylül ayında yayınlanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER