İpucu

iOS Safari’de Otomatik Okuyucu Görüntüsü nasıl kullanılır?

safari ios otomatik okuyucu görüntüsü

iPhone ve iPad’de bulunan iOS’te yüklü olarak gelen ve varsayılan internet tarayıcısı olan Safari’de okuyucu görüntüsü özelliği uzun zamandır bulunuyor. Bu özellik sayesinde ziyaret ettiğiniz web sitelerini sadece metin, video ve görüntüler olacak şekilde görüntüleyebilir, böylelikle tamamen içeriğe odaklanabilirsiniz.

Bir web sayfasında okuyucu görüntüsü destekleniyorsa, adres çubuğunun en solunda gösterilen üst üste binmiş satır işaretiyle bu durum gösteriliyor. Bu şekilde desteğe sahip bir web sayfası açıkken, söz konusu işarete basılı tutup bekletirseniz, karşınıza Otomatik Okuyucu Görüntüsü menüsü çıkacak. Bu menüde iki adet seçenek bulunuyor. Ya bulunduğunuz web sitesindeki tüm sayfaları ya da tüm web sitelerinde bulunan sayfaları otomatik okuyucu görüntüsü kapsamına alabilirsiniz.

Dilediğiniz seçeneği tercih edin, daha sonra denemesini yapın. Videoda gördüğünüz gibi, Teknoblog.com’da başka bir sayfayı açtığımızda otomatik olarak okuyucu görüntüsü karşımıza çıkıyor. Tüm web sitelerini tercih edip daha sonra başka bir web sitesinde de aynı denemeyi yaptığımızda, bu web sitesindeki sayfaların da otomatik olarak okuyucu görüntüsüne geçtiğini görüyoruz.

Otomatik Okuyucu Görüntüsü özelliğini kapatmak için benzer adımları tekrar uygulayın. Okuyucu görüntüsü ikonuna basılı tutun, karşınıza çıkan menüden ister o an açık olan web sitesi, ister tüm web siteleri için geçerli olan seçeneği tercih edin.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER