Teknoloji

iOS mobil web’de gezinmede Android’in açık ara önünde

İnternette mobil cihazlarıyla gezinen kullanıcıların yarısından biraz fazlası bu işi Apple’ın iOS cihazlarıyla gerçekleştirmiş. Net Applications tarafından ölçüm yaptığı web siteleri genelinde gerçekleştirilen bir araştırmada bu siteleri mobil ortamda gezen kullanıcıların yüzde 52.1’i Apple’ın iOS cihazlarını kullanmış. Her ne kadar açık ara önde olmaya devam etse de, iOS’in Ocak 2011’deki yüzde 54.06’lık payına göre düşüş gösterdiğini söylemek gerek.

iOS’in mobil web’de gezinme oranları bakımından geride kalan 2011 yılı içinde istikrarlı bir grafik çizdiğini göyleyebiliriz. Aslında iPhone 4S’in piyasaya çıktığı ekim ayında gezinme oranı yüzde 61.5’e yükselmiş. Şubat ayındaki yüzde 46.57’lik oran ise 2011 içinde kaydedilen en düşük seviye olmuş. Bu düşüşe neden olarak iPad 2’nin çıkışına hazırlanan kullanıcıların iPad’lerini satması gösterilmiş.

Android akıllı telefon pazarını domine ediyor olsa da, bu platformun mobil web gezinme oranları bakımından geride kaldığını görmek şaşırtıcı. Android 2011 yılı içinde payını yüzde 12.75’ten yüzde 16.29’a çıkarmış.

İlgili – AppleInsider

İLGİLİ HABERLER