Teknoloji

iOS klavyesinin imleci iOS 12 ile her cihazda çalışıyor

iphone 6s 3d touch

iPhone’un en kullanışlı 3D Touch özelliklerinden bir tanesi, klavyede yazı yazarken onu bir izleme dörtgenine çevirmesi. iOS 12 ile birlikte bu özellik Apple’ın basınç hassasiyetli ekran teknolojisini barındırmayan cihazlara da geliyor.

Mashable’ın haberine göre, kullanıcılar herhangi bir anda klavyenin boşluk tuşuna uzun basarak bu işlevi etkinleştirebiliyor. Daha sonra da parmağınızı metinin üstüne tıklatmadan, imleci kolaylıkla hareket ettirebilirsiniz.

Apple, iPhone 6s ile birlikte 3D Touch teknolojisini tanıtmıştı. Ancak 2018 model iPhone’larının en ucuzu olan iPhone XR’da buna yer vermemeyi tercih etti. Yepyeni bir telefonun bu teknolojiden yoksun biçimde çıkacak olması, insanların söz konusu işleve erişmesi için alternatif yollar bulmasını gerektiriyordu. Neyse ki, iOS 12 tam da bunu sağlıyor.

3D Touch’ın yavaş yavaş ölümüne mi tanıklık ediyoruz? iPhone XR’ın duyurulmasının öncesinde, birçok analist Apple’ın bu maliyetli özelliği en azından bazı telefonlarından çıkarabileceği yorumunda bulunuyordu. Bu yılın en pahalı iPhone’ları, Xs ve Xs Max’te bu teknoloji bulunuyor. Ancak gelecek yılların telefonlarında bulunup bulunmayacağı noktasında kesin konuşamıyoruz.

İLGİLİ HABERLER