Teknoloji

iOS jailbreak korsanı pod2g’den iPad için DJ uygulaması: PodDJ

iOS cihazlarının jailbreak işlemlerini yakından takip edenler pod2g rumuzlu korsanı da yakından tanıyor olmalı. Geçtiğimiz mayıs ayında iOS 5.1.1 ile çalışan iOS cihazları için çıkan Absinthe 2.0 jailbreak sürümünün arkasındaki isim olan pod2g bu sefer farklı bir alana kaymış ve iOS için bir uygulama geliştirmiş. Acaba bunda jailbreak aracı geliştirmek için çoğu yolun tıkanmış olmasının bir etkisi olabilir mi, düşünmeden edemiyoruz.

Pod2g’nin çıkardığı PodDJ adlı uygulama ile iPad şimdiye kadar görülmüş en gerçekçi sanal DJ setine dönüşüyor. Bu uygulama sayesinde iTunes kütüphanesinde bulunan şarkılar mikslenebiliyor, scratch efekti yaratılabiliyor. PodDJ’in App Store’da yer alan açıklamasında bu uygulamanın mağazadaki, mükemmel tepkiselliği sayesinde, gerçek anlamda scratch efekti yapmayı sağlayan tek uygulama olduğu vurgulanıyor.

PodDJ kullanıcılara sağlam ve kolay kullanılabilen bir kullanıcı arayüzü sunuyor. Döner tablalar ve tüm kontroller uygun şekilde yerleştirilmiş, böylelikle tüm kontollere kolay ve hızlı bir şekilde ulaşılması sağlanmış. PodDJ App Store’da yer alan en hızlı scratch uygulaması olduğunu da iddia ediyor, sadece 5 ms. gibi düşük bir gecikme süresinin olduğunun altını çiziyor.

Uygulama ayrıca sıfır gecikmeli başlatma noktası özelliğien de sahip, yani başlat tuşuna dokunulduğu anda şarkı başlıyor ki, bu DJ’ler için oldukça önemli bir ayrıntı. Uygulama iPad’in müzik kütüphanesinden şarkıları döner tablaya eklemeye ve mikslemeye izin verse de, Apple’ın kısıtlamaları nedeniyle iTunes Match üzerinde depolanan şarkıları aktarmaya izin vermiyor. Bu şarkıları öncelikle buluttan cihaza indirmeli ve sonrasında DJ setine aktarmalısınız. Dönüştürme tuşları, BPM algılama, döner tabla emülasyonu, monitör çıkışı ve harici mikser desteği gibi özelliklere sahip olan PodDJ’i şu anda indirebilirsiniz. Uygulama ilk iki gün için 5.99 dolar (10.99 TL) gibi indirimli fiyattan sunuluyor. Ocak ayı sonuna kadar 7.99 dolara satılacak olan uygulama daha sonra da 9.99$’lık fiyatıyla App Store’da yer almaya devam edecek.

İlgili >> PodDJ, iTunes App Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER