ManşetlerUlaşım

iOS in the Car bu hafta Ferrari, Volvo ve Mercedes otomobillerinde gösterilecek

Apple iOS in the Car adını verdiği yazılım tabanlı servisi bu hafta içinde düzenlenecek Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak. iOS 7.1 ile birlikte çıkış yapması beklenen iOS in the Car ile ilgili olarak bir süredir çeşitli sızıntılar ortalıkta dolaşıyordu.

ios-in-the-car-290114

Financial Times’ın haberine göre Apple Ferrari, Volvo, Mercedes-Benz gibi üç büyük ortakla yeni yazılımın kullanımı için iş ortaklığına gidiyor. Bu üreticilerin hangi araçlarının iOS in the Car’ı barındıracağı bilinmiyor, bunun cevabının da fuarda ortaya çıkması bekleniyor.

Apple iOS in the Car özelliğini Haziran 2013’teki WWDC etkinliğinde duyurmuş ve 2014 yılında büyük üreticilerin otomobillerinde bu araç içi bilgi eğlence sistemi yazılımını göreceğimiz sözünü vermişti. Yazılımla birlikte Siri Eyes Free modu, Apple Haritalar destekli uydu navigasyonu, telefon görüşmeleri, müzik kontrolü ve iMessage gibi işlevler sunulacak.

Apple’ın otomobil fuarında resmen boy gösterip göstermeyeceği bilinmiyor. Aslında Financial Times’ın haberinde de iOS in the Car’dan ismen bahsedilmiyor, ancak Apple’ın hazırladığı söylenen işlevler akla bu servisi getiriyor.

iOS in the Car’ın sızan ekran görüntüleri yazılımın belli başlı Apple uygulamalarıyla sınırlı olduğunu, iPhone ekranında gösterilen herhangi bir içeriğin bilgi sisteminin ekranına da yansıtıldığını, klavyenin bulunmadığını ve sonuç olarak tüm yazdırma işlemlerinin Siri üzerinden verilen sesli komutlarla gerçekleştirildiğini göstermişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER