Manşetler

iOS içinde keşfedilen uyarı mesajı 3G üzerinden FaceTime görüşmelerini işaret ediyor

Apple’ın FaceTime adını verilen görüntülü görüşme servisi şu an için sadece Wi-Fi şebekeleri üzerinde kullanılabiliyor. Ne var ki, bu servisin er ya da geç 3G şebekeleri üzerinde de kullanılabileceği şeklindeki dedikodular sürekli dile getirilmekte. Bu dedikodular ciddi bir kanıtla birlikte yeniden alevlendi. Ortaya çıkan ekran görüntüsüne bakılırsa Apple video arama servisini 3G veya 4G şebekelerinde de kullanımına olanak sağlamayı amaçlıyor.

iDevice sitesi tarafından yayınlanan bir ekran görüntüsünde kullanıcıların FaceTime görüşmesi sırasında 3G veri kullanımını devre dışı bırakmaları halinde görmeleri muhtemel mesaj yer alıyor. 3G’yi devredışı bırakmanın FaceTime’ı bitirebileceği dile getirilen bu mesajda kullanıcının 3G bağlantısını devredışı bırakmak isteyip istemediğinden emin olunmak isteniyor. Aslına bakarsanız, FaceTime görüşmeleri Wi-Fi üzerinden gerçekleştirildiği için 3G şebekesinin kapatılıp açılmasının FaceTime görüşmelerine bir etkisinin olmaması gerekiyor. 3G kapatılmadan önce çıkan uyarı mesajlarının benzeri 3G açıldığında da çıkıyor: “3G’yi aktifleştirmek telefon görüşmenizi bitirecektir. 3G’yi aktifleştirmek istiyor musunuz?”

FaceTime 2010 yılında iPhone 4 ile birlikte tanıtılmıştı. Tanıtımı yapan Steve Jobs gelecekte mobil şebekeler üzerinde FaceTime kullanımı için mobil operatörlerle çalışmaları gerektiğini kaydetmişti. Apple  daha önceleri LTE veya 3G şebekeleri üzerinde FaceTime desteğinin sunulup sunulmayacağıyla ilgili sorulara cevap vermeyi reddediyordu. Herhalde görüntülü görüşmeleri bir gelir kapısı olarak gören mobil operatörler FaceTime’ın 3G şebekesi üzerinden kullanımına izin vermenin ağlarında ek yük yaratacağından endişe ediyor ve FaceTime’ı kendi servislerine bir rakip görüyor olmalıydı. Belki de Apple mobil operatörlerle pazarlıklarda belli bir noktaya ulaştı ve çok yakında FaceTime’ı 3G şebekeleri üzerinden kullanıcılara sunmaya başlayacak. Bunu zamnala göreceğiz.

İlgili – iDevice
İlgili – Apple Insider

İLGİLİ HABERLER